Actualitate

SPECTACOLE DE TEATRU ONLINE! Invitația vine de la Teatrul Independent de Comedie COMIC 7 B. Accesul gratuit

Nu se anulează, se adaptează! Festivalul care a devenit deja o tradiție pentru iubitorii teatrului din Buzău își va bucura publicul și anul acesta. Deși sălile de spectacole nu vor mai putea fi pline de spectatori, fiecare buzoian dornic de o porție de râs pe cinste va avea parte de seri memorabile. Totul pentru că organizatorii Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B au decis adaptarea spectacolelor după regulile pandemiei de coronavirus. Astfel, întregul festival se va muta în mediul online.

”Dragii noștri iubitori de teatru, dacă în anii trecuți, până la această dată Festivalul COMIC 7 B își premiase de mult câștigătorii, anul acesta am fost nevoiți să amânăm anunțul privind organizarea ediției a cincea, pentru a analiza contextul și a lua deciziile potrivite. Este o ediție aniversară și ne-am fi dorit să fiți alături de noi, să ne revedem cu sălile pline și multe hohote de râs, la spectacole extraordinare. Dar sunt vremuri speciale și trebuie să luăm decizii grele, în condiții speciale. Așadar, după multe analize și gânduri, vă invităm și anul acesta să intrați în lumea teatrului independent, alături de noi, doar că online”, a scris pe Facebook, Irinel Constantinescu-Martin, organizator al evenimentului.

Ediția a cincea a Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B va avea loc în perioada 14 – 20 noiembrie, iar spectacolele vor putea fi urmărite prin intermediul unei platforme dedicate. Vestea bună este că, la rândul lor, copiii vor avea seri dedicate, cu participare interactivă.

”Veți putea vedea teatru, spectacole pentru copii și, mai mult decât atât, copiii vor putea participa, prin Zoom, la evenimente interactive dedicate lor. Toate detaliile le vom anunța în scurt timp. Am muncit mult în ultimele săptămâni, pentru că nu e ușor să realizezi o selecție de spectacole de teatru care să întrunească, în plus, condiția de calitate a filmării. Noi, cei care încercăm să vă oferim bucuria teatrului, ne bazăm pe emoția transmisă direct, de actorii de pe scenă către spectatorii din sală. Ne dorim însă să vă aducem bucuria teatrului chiar și în perioada aceasta grea, în care cu toții ne simțim frustrați că nu putem realiza tot ce ne dorim așa cum ne dorim și știind, totuși, că e obligatoriu să fim lucizi și atenți cu toții, ca să trecem cât mai repede peste momentele acestea și să ne reluăm viețile obișnuite”, au mai spus organizatorii.


Accesul la spectacolele de teatru va fi gratuit.