Actualitate

Spitalul Județean angajează medici specialiști. Aproape 30 de posturi au fost scoase la concurs

O nouă încercare de a rezolva criza de specialiști din cel mai mare spital din Buzău. Spitalul Județean scoate la concurs aproape 30 de posturi de medici. Se fac angajări atât la Spitalul Județean, cât și la Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov. Spitalul Județean Buzău are mare nevoie de 27 de medici specialiști, pentru majoritatea secțiilor: Unitatea de Primire Urgențe, Oncologie, Pediatrie, Cardiologie, Neurologie, Medicină Internă și altele. Și la Terapie Intensivă, una dintre cele mai importante secții ale spitalului, unde personalul este suprasolicitat de mai bine de un an, de la debutul pandemiei, este deficit de specialiști, motiv pentru care a fost scos la concurs un post de medic.

Concusuri de angajare au fost făcute și în aprilie, însă, puțini specialiști au fost convinși să vină și să profeseze în Spitalul Județean Buzău. Așa că mai multe secții ale spitalului au în continuare nevoie de personal.

“Am scos la concurs absolut toate posturile libere pentru medici, 30 de locuri, absolut pe toate secțiile unde aveam post vacant. Încercăm să găsim medici astfel încât să acoperim tot deficitul și să nu avem probleme la acoperirea gărzilor și la consultațiile interdisciplinare. Puțin am acoperit pe Interne și avem 3 medici acum, mai era doar un singur medic. Rămâne descoperită secția Cardiologie, cu 2 medici, și Neonatologia cu 3 medici, aici ar trebui să avem și linie continuă cu cel puțin 5 medici. Și pe ATI încercăm să găsim medici”, a declarat la Focus Tv, managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

În ceea ce privește Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov, sunt vacante 4 posturi de medici specialiști: chirurg, pediatru, medic ORL și medic de Medicină Internă.