Actualitate

Stare de alertă în două comune din județ: pompierii abia țin în frâu incendiile amplificate de vânt (VIDEO)

Situație critică în comuna Luciu, aflată în sudul jduețului, după izbucnirea unui incendiu care a cuprins aproximativ 20 de hectare de vegetație. Suprafața cuprinsă de flăcări este în jurul unui lac, iar focul mistuie stuful și restul vegetației. Din păcate, sunt mai multe focare, iar vântul amplifică incendiul. Inițial, la fața locului au fost trimise două echipaje, unul de la Padina și altul de la sediul din Buzău al ISU. Este o luptă inegală a echipelor de intervenție cu forța naturii, iar rafalele puternice creează mari difcultăți. În urmă cu puțin timp a fost luată decizia să fie trimis un al treilea echipaj de la serviciul voluntar din Pogoanele.

După cum se poate observa în imaginile de mai jos, incendiul se manifestă cu putere. Surse de la fața locului susțin că nu există pericolul ca flăcările să se extindă spre gospodării.

Un alt incendiu, extins pe o suprafață la fel de mare, este în desfășurare în satul Heliade Rădulescu din comuna Zoduri. Sunt afectate aproape 20 de hectare de vegetație uscată, iar intervenția este asigurată de Detașamentul de pompieri Râmnicu Sărat cu o autospecială cu apă și spumă.

Zonele în care se manifestă cele două incendiile se află sub o avertizare cod galben de vânt puternic, până mâine dimineață, la ora 10,00. Meteorologii au anunțat că vântul va bate cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră.