Schimbări neașteptate în cele mai mari unități de învățământ din municipiul Buzău după concursul de directori. Nume grele din învățământul buzoian, persoane aflate în prezent la cârma unor școli și licee de prestigiu din oraș, nu au reușit să treacă de proba scrisă a concursului pentru un post de manager. Însă, pe de altă parte, unele dintre cele mai cunoscute unități de învățământ au atras mai mulți candidați astfel că se anunță concurență. Surpriza concursului o reprezintă însă nota cea mai mare care a fost obținută de un profesor de educație fizică și sport din municipiul Buzău.
218 persoane s-au prezentat pentru un post de director, însă, în urma probei scrise numărul candidaților a fost mult redus. Doar 155 de persoane au luat notă de trecere și pot merge mai departe în vederea ocupării unui post de director. Unii dintre cei care au fost declarați respinși la proba scrisă au cerut recorectarea lucrărilor, însă, nici după această etapă nu au reușit să promoveze. Potrivit inspectorului școlar adjunct Alina Nan, niciuna dintre cele 28 de contestații înregistrate nu a adus schimbări în ceea ce privește numărul total al persoanelor declarate admise sau respinse inițial.
Surprizele însă abia de acum încep. Și asta pentru că, printre persoanele respinse se numără directori cunoscuți și cu experiență în funcția de manager . Două exemple vin de la cele două licee vocaționale din municipiul Buzău, respectiv Liceul de Artă Margareta Sterian și Liceul Sportiv.
Surpriză s-a produs și la cea mai mare școală gimnazială din municipiul Buzău, respectiv Școala Gimnazială numărul 11, unde actualul director în funcție nu ar fi promovat proba scrisă a concursului. Tot aici însă, posturile de director au atras mai mulți candidați, fiind inițial concurență. Adică, inițial pe cele trei posturi de directori au fost înscriși patru candidați, iar în urma probei scrise au rămas doar trei persoane.
O situația similară s-a înregistrat și la Colegiul Național ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” unde, la fel, au fost patru persoane înscrise pentru funcțiile de director și director adjunct. După proba scrisă au rămas doar trei candidați admiși, printre care și cele două persoane care formează în prezent echipa de management a colegiului, respectiv profesor Virginia Mîndruță-Tănăsescu și director adjunct prof. Anca Florea.
O schimbare în echipa de conducere s-ar putea produce și la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”. Aici actualul director în funcție, cu titlul de interimar, prof. Radița Palela, nu a participat la concurs, însă au fost două candidate, ambele fiind admise. Este vorba despre Camelia Voicu și Albu Daniela.
De asemenea, potrivit surselor noastre, și un inspector școlar de specialitate, care a candidat pentru un post de director, a picat proba scrisă.
Cea mai mare surpriză din acest concurs a fost nota cea mai mare, respectiv 9.20 care aparține unui profesor de educație fizică și sport. Este vorba despre actualul director al Clubului Sportiv Școlar din municipiul Buzău, respectiv Nicolau Gabriel.
Potrivit surselor din cadrul inspectoratului, cei care au fost declarați admiși urmează să-și complete opțiunea pentru posturile pe care le vizează și în funcție de notă la proba scrisă și rezultatul interviului se va face repartizarea. Cu alte cuvinte, profesorul de educație fizică și sport ar putea candida pe oricare dintre cele 197 de posturi de conducere vacante în prezent în județul Buzău.
Adaugă comentarii