Un tânăr din Vrancea, care se grăbea să ajungă acasă, a apăsat pedala de accelerație fără să se gândească la consecințe. Noroc că a fost oprit de polițiști din goana sa, înainte de a produce o tragedie.
Vrânceanul de 26 de ani călătorea alături de un prieten. Tânărul de 26 de ani conducea autoturismul și s-a gândit să măreasă viteza pentru a ajunge cât mai repede în Vrancea. Așa că a apăsat pedala de accelerație mult peste limita legală. A fost surprins de radarul polițiștilor buzoieni, pe DN2E85, cu o viteză record: 203 km/h, cea mai mare valoare înregistrată pe șoselele din Buzău de la începutul anului și până în prezent.
“În data de 14 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 21 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate. Cu cea mai mare viteză – 203 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui șofer de 26 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2 E85, în afara localității Racovițeni”, transmite IPJ Buzău.
Tânărul de 26 de ani a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile. Iar la Racovițeni a făcut schimb de locuri cu prietenul său, care a trecut la volan, pentru a putea ajunge acasă.
Pentru a ajunge în siguranță la destinație, poliţiştii vă recomandă:
- * Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți!
- * Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră! De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
- * Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori de accidente!
- * Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
- * Pietonilor le reamintim că trebuie să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Tot lor le recomandăm, pe cât posibil, să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Dacă deplasarea nu poate fi amânată, le recomandăm să poarte elemente de vestimentaţie fluorescent-reflectoruzante pentru a fi vizibili în trafic.
Adaugă comentarii