Actualitate

UPDATE: TEAMĂ DE CORONAVIRUS SAU DEZINTERES? Doar 25% dintre liceeni participă la pregătirea din clase pentru bacalaureat

Prezență extrem de redusă în clase, la pregătire, a elevilor din anii terminali care se pregătesc de examenele naționale.

La Buzău, doar 25 la sută dintre absolvenții de liceu au participat, marți, la cursurile de pregătire. De un  interes crescut pentru recapitularea făcută de profesori au dat dovadă elevii de la Liceul Alexandru Marghiloman care s-au prezentat în număr mare în clase.

La capitolul absolvenți de gimnaziu, prezența a fost marți de 50 la sută din numărul total al copiilor de clasa a opta. Iar mai multe școli, îndeosebi din mediul rural dar și Școala generală nr. 1 din Buzău au înregistrat absenteism de sută la sută.

Nici un elev de la Școala 1 nu s-a prezentat în clasă după ce profesorii și părinții au stabilit împreună că e mai bine și mai sigur ca lecțiile de recapitulare să se țină, în continuare, online.                            

Acolo unde elevii s-au întors în bănci, lucrurile au decurs fără incidente. Toate școlile au primit măști care sunt împărțite elevilor la intrarea în clase dar și la plecare iar băncile au fost așezate peste tot în asa fel încât să fie păstrată distanța între copii. De asemenea, cadre medicale au fost repartizate în fiecare școală.   

Cursurile de pregătire se vor desfășura până pe 12 iunie, după care urmează examenele naționale. Evaluarea la care vor participa copiii de clasa a opta va începe pe 15 iunie  iar bacalaureatul pe 22 iunie. Totodată, ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat marți ordinul privind organizarea unor sesiuni speciale de evaluare națională și bacalaureat. La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, de 37.3, au fost în izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale. 

Evaluarea națională specială va începe pe 29 iunie iar bacalaureatul pe 6 iulie.

UPDATE: În cea de a doua zi de pregătire, prezența la cursurile organizate în școlile din județul Buzău a fost ușor mai ridicată față de cea de marți. Astfel, 60 la sută dintre absolvenții de gimnaziu au fost prezenți, miercuri, în sălile de clasă, față de 50 la sută, prezența de marți. O ușoară creștere s-a înregistrat și în cazul liceenilor, dar mai scăzută decât în cazul colegilor lor mai mici. Miercuri s-a înregistrat o prezență de 28% față de 25% în ziua precedentă.