Actualitate

Tradiționala procesiune de Florii, reluată după 2 ani. Ce traseu vor urma credincioșii

FOTO ARHIVA Sursa arhiepiscopiabzvn.ro

Momente importante astăzi, 16 aprilie, pentru credincioșii din Buzău. În ajunul Floriilor, va fi organizată o amplă procesiune religioasă în municipiu.

După doi nai în care tradiționala procesiune a fost înterruptă de pandemie, anul acesta evenimentul, la care sunt așteptați credincioși din municipiu dar și din restul județului, este reluat. Procesiunea va începe de la ora 15.30. Credincioșii vor pleca din punctul de întâlnire, Parcul Crâng, spre Catedrala Arhiepiscopală.

„Clericii și credincioșii din Buzău, dar și din împrejurimi, sunt așteptați să participe sâmbătă la tradiționala procesiune de Florii care a fost reluată după 2 ani de pauză din cauza pandemiei de COVID-19. În municipiul Buzău, evenimentul va începe la 15:30 și se va desfășura pe următorul traseu: Parcul Crâng, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Bulevardul Unirii, strada Obor, Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului”, a precizat preotul Dragoș Olteanu, de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Pe acest traseu, preoții și credincioșii se vor opri în două puncte stabilite dinainte.

„În cadrul procesiunii, vor avea loc două opriri: la Biserica Sf. Spiridon, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, și la Catedrala Sf. Mucenic Sava, de pe Bulevardul Unirii, unde vor fi rostite rugăciuni. Participanții vor ajunge la Catedrala Arhiepiscopală în jurul orei 16.30, unde vor fi întâmpinați de slujitorii lăcașului de cult care vor oficia aici slujba de sfințire a icoanei praznicului Intrării Domnului în Ierusalim și de binecuvântarea pelerinilor, urmată de slujba Vecerniei.”