Actualitate

Ultimă oră! Se înființează Direcția Regională de Drumuri și Poduri. Centrul de comandă, la Buzău. Ce efecte are reorganizarea

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță, joi după-amiază, înființarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, direcție cu responsabilități în patru județe și centrul de comandă la Buzău.  Practic, DRDP Buzău va avea în administrare toate șoselele naționale care traversează județele Buzău, Brăila, Galați și Vrancea.

”Înființarea DRDP Buzău nu presupune costuri financiare suplimentare pentru CNAIR, având în vedere faptul că resursa umană necesară desfășurării activității este asigurată din personalul existent la nivelul celor 4 secții de drumuri naționale din componență și din posturile vacante transferate de la CNAIR Central, DRDP București, Constanța și Iași.” se arată  într-o comunicare a CNAIR.

În mod automat, reorganizarea va da o mai mare greutate funcției de director de regional, dar și celorlalte funcții de conducere de la Buzău. Efectele trebuie privite și din perspectiva faptului că proiecte prioritare pentru refacerea sau dezvoltarea infrastructurii rutiere din Buzău, vor putea fi promovate ceva mai ușor.