SĂNĂTATE

UNDE ȘI DE CÂND NE VOM PETRECE CONCEDIILE ÎN STRĂINĂTATE. Care sunt destinațiile turistice pe care medicii ne spun să le ocolim

Tot mai multe țări europene preferate de turiști înainte de pandemia de COVID-19 anunță măsuri de relaxare, dar medicii ne recomandă să alegem cu mare atenție destinațiile în care dorim să ajungem. Sfatul specialiștilor este acela de a ne deplasa în zone sigure, pentru a nu risca o îmbolnăvire.

Chiar dacă pandemia de COVID-19 ne-a obligat să renunțăm la multe dintre lucrurile pe care le făceam înainte, totuși, nu putem amâna la infinit planurile de concediu. Tocmai de aceea mulți dintre noi au început deja să caute destinații în care să se relaxeze. Medicii ne recomandă să alegem zone unde riscul de îmbolnăvire este scăzut.

Preferată și de români, Italia este de ocolit în această perioadă, chiar dacă este prima țară care a anunțat măsuri de relaxare oportune turiștilor. Cele mai sigure țări, potrivit sfatului specialiștilor, ar fi în momentul de față Grecia sau Bulgaria.

Dacă vom merge peste hotare eu aș merge pe varianta de a folosi mașina personală și as alege acele destinații unde lucrurile au fost echilibrate de la început ca, de exemplu, Grecia și Bulgaria, nu Italia. Asta ca un exemplu legat de ce se întâmplă peste hotare. E preferabil să alegem Grecia sau Bulgaria pentru că acolo riscul este mult mai mic. Sigur si în Italia lucrurile încep să evolueze bine, dar e de durată. În România vom putea merge oriunde, cu siguranță vom merge pe litoral, cu siguranță vom merge la munte. E important să păstrăm aceeași distanțare” a declarat medicul Adrian Marinescu, invitat în emisiunea „Medika Special”.

Ce alte destinații recomandă medicii ca fiind potrivite și sigure pentru a ne petrece concediul în această vară dar și ce locuri trebuie să ocolim, aflați de AICI