Actualitate

VACCINAREA PRIORITARĂ A PROFESORILOR ÎNCEPE, ASTĂZI, LA BUZĂU. Câte cadre didactice vor vaccinul (FOTO)

Începe, joi  la Buzău, vaccinarea anti-coronavirus, în masă, a cadrelor didactice. Profesorii și angajații din școli care nu au reușit să se vaccineze până acum se vor putea imuniza în perioada imediat următoare, în centre special amenajate pentru ei.

La Buzău, autoritățile au amenajat un centru de vaccinare la Casa Corpului Didactic. Profesorii cu vârste până în 55 de ani vor primi serul de la Astrazeneca iar cei care sunt trecuți de această vârstă vor fi vaccinați cu Pfizer.   Vaccinarea personalului din învăţământ se va finaliza cel tarziu în 10 martie, pentru prima doză de vaccin. 

”Cadrele didactice vor fi vaccinate începând de astăzi la sediul Casei Corpului Didactic situat pe strada Independenței nr.42. Aici sunt detașate echipe mobile de medici pentru administrarea vaccinului. Până la acest moment sunt progrmate 420 de cadre didactice. Programarea se poate face și pe liste la Inspectoratul Școlar Județean sau în platformă. Cadrele didactice vor fi vaccinate cu vaccinul AstraZeneca, pentru cei care au vârsta până în 55 de ani și cu Pfizer cei care au peste 55 de ani”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare de la Buzău, Adina Moiseanu.

”Sunt sunt dispuse două echipe de medici școlari care asigură un flux de vaccinare destinat exclusiv personalului din unitățile școlare de la nivelul județului Buzău. Astăzi, s-au programat 120 de cadre didactice care au optat pentru vaccinarea anti-Covid19, urmând ca în zilele următoare să fie vaccinate restul persoanelor înscrise”, a mai declarat Moiseanu.

La nivelul întregii țări, se estimează că 60.000 de persoane vor fi vaccinate în această etapă, destinată cadrelor didactice.