Actualitate

Vântul, provocare pentru radar! Vitezele amețitoare cu care bate în Buzău

A venit primăvara, în Buzău! Temperaturile au crescut semnificativ în ultimele ore însă, în același timp, și vântul s-a întețit. Marți, 22 martie, județul Buzău se află sub incidența unui cod galben de intensificări ale vântului. Codul galben se resimte din plin. Vântul bate cu putere în municipiul Buzău. În medie, vântul bate cu aproape 50 km/h, însă, la rafală, viteza este de 79,2 km/ h. Cifrele s-ar putea schimba în orele următoare, ținând cont că avertizarea cod galben este valabilă până la ora 20:00. În ceea ce privește temperatura, la ora 11:00, la Stația Meteo Buzău se înregistrau 14,6 grade Celsius.

La Pătârlagele este și mai cald, 15.3 grade Celsius. Și vântul este mai domol. Viteza, la rafală, este de aproape 45 km/h.

În schimb, la Bisoca, primăvara se lasă așteptată. Sunt doar 6 grade Celsius la ora postării acestui material, în timp ce vântul bate la rafală cu aproape 94 km/ h.

Până la ora 20:00, în întreg județul Buzău sunt așteptate intensificări ale vântului.

“Vântul va avea intensificări în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h. În zona montană aferentă temporar vor fi viteze de peste 70…80 km/h”, anunță ANM.