Actualitate

(Video) A sunat alarma în Buzău. Cum au reacționat buzoienii aflați pe stradă

Alarma la dezastre a răsunat în această dimineață în tot orașul. Sunetul puternic a fost activat în jurul orei 10.17 minute. Oamenii care erau pe stradă în acel moment nu s-au speriat și nici nu au avut vreo reacție de a căuta, cu privirea, locul de unde ar putea veni sunetul puternic. După cum se poate vedea în imagini, oamenii și-au continuat drumul liniștiți.

”Au fost acționate echipamentele din cadrul sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Sirenele au emis semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților. Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor antrenamente deși pot genera disconfort în rândul populației. Scopul este să fim pregătiți și să știm cum să acționăm în caz de necesitate”, informează ISU Buzău.

Alarma la dezastre este compusă din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între sunete. Alarma a fost activată de mai multe ori, până în jurul orei 10.30.

În tot județul Buzău există 135 de sisteme de alarmare a populației. După exercițiul de astăzi se va face un raport pentru a vedea dacă toate funcționează la parametri normali.