Actualitate

(VIDEO) Afaceri ilegale cu mașini de lux. Au strâns o întreagă avere

Polițiștii buzoieni au în lucru un dosar cu un prejudiciu însemnat, de sute de mii de euro. Este vorba despre un dosar în care sunt cercetați 3 buzoieni, acuzați că au adus mașini de lux din Spania, pe baza unor documente falsificate, pe care, ulterior, le-au vândut în țară.

Afacerea a fost pusă la cale de 2 concubini și un prieten al acestora, toți din Pârscov. Cum au acționat? Au închiriat autoturisme de lux în Spania, dar nu le-au mai predat la termenul stabilit. Ci, pe baza unor documente falsificate, le-au adus în România, unde le-au vândut ca și cum erau mașini personale.

“Persoanele cercetate ar fi închiriat/achiziționat în sistem leasing, prin intermediari, 10 autoturisme de lux, de pe teritoriul unui stat european, în cursul anului 2021. Persoanele ar fi falsificat documentele necesare transportului, respectiv valorificării și ar fi transportat mașinile în România, unde le-ar fi vândut, susținând în fals că autoturismele le aparțin”, transmite IPJ Buzău.

Afacerile mergeau, așa că celor 3 li s-au alăturat și alți complici. Iar cu banii obținuți de pe urma vânzării mașinilor, aproape 300.000 de euro, cei 3 și-au ridicat case impunătoare și și-au cumpărat mașini personale.

La aceste imobile au descins ieri polițiștii și procurorii.

“În urma percheziţiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente specifice înmatriculării de autoturisme, un laptop, o imprimantă, 3 telefoane mobile, un tester auto şi 4.850 de euro. De asemenea, în cauză, au fost indisponibilizate, în total, 15 autoturisme și 6 imobile, în vederea instituirii sechestrului asigurător și recuperării prejudiciului. Având în vedere că la una dintre locațiile percheziționate, au fost descoperite 6 kilograme de tutun, polițiștii de investigare a criminalității economice au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de deținere de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false a peste un kilogram de tutun de fumat.”

La finalul perchezițiilor, cei 3 buzoieni, cu vârste între 36 și 43 de ani, au fost reținuți, fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, tăinuire, uz de fals și spălare de bani. Astăzi, 25 octombrie, persoanele urmează a fi prezentate Parchetului cu propunere de sesizare a instanței în vederea arestării preventive.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian