Chiar dacă nu au unde să-și lase mașina, legea nu îi iartă pe cei care parchează illegal. Au simțit-o pe pielea lor zeci de buzoieni care au fost sancționați de Poliția Locală pentru că și-au lăsat mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sau pentru cei însoțiți de copii cu vîrsta de până în cinci ani.
Potrivit unui comunicat emis de Poliția Locală, de la începutul acestui an au curs sesizările din partea buzoienilor rămași fără locuri de parcare astfel că oamenii legii au trecut la controale serioase și în doar două luni și jumătate au fost aplicate 91 de sancțiuni.
”De la începutul acestui an, au fost înregistrate la Dispeceratul Poliției Locale Buzău un număr de 14 de astfel de sesizări, fiind aplicate un număr de 91 de sancțiuni contravenționale, între 2000 și 10.000 de lei. Astfel de situații au fost semnalate în parcarea Kaufland de pe Calea Eroilor și strada Frăsinet, în parcarea Lidl, de pe bd. Unirii și Calea Eroilor, parcarea Shopping City Buzău de pe bd. Unirii, etc”, anunță Poliția Locală.
Concret, au fost date 23 de amenzi cu o valoare de 2000 de lei fiecare și 68 de avertismente. Oamenii legii anunță că, pentru început, au mers pe aplicarea minimului de plată, însă amenda pentru parcarea ilegală poate ajunge până la 10.000 de lei.
”Potrivit Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în spaţiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum şi în cele organizate vor fi adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn international, cel puţin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.
Totodată, potrivit Legii 280/2023 privind accesul cu prioritate pentru femei gravide, precum şi pentru persoane însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, în spaţiile de parcare aparţinând entităţilor publice şi private, precum şi în spaţiile de parcare organizate de către acestea, dacă numărul locurilor de parcare este mai mare de 10, vor fi amenajate, rezervate şi/sau semnalizate minimum 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de 2 locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de către femeile gravide, precum şi de către persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani.
În ambele cazuri sancțiunile sunt de la 2.000 la 10.000 de lei și chiar ridicarea autovehiculului”, anunță Poliția Locală.
La rândul lor, cei amendați au spus că nu au suficiente locuri de parcare amenajate sau nu au găsit spații libere și atunci și-au lasat mașina unde găsesc loc liber.








Adaugă comentarii