Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a notificat constructorul italian care se ocupă de construirea primului lot al Autostrăzii A7 pe tronsonul Ploiești – Buzău, cu privire la ritmul scăzut în care se lucrează.
Este vorba despre lotul Dumbrava – Mizil, executate de compania IBB Holding, subcontractor al Asocierii Pizzarotti – Retter, care a semnat contractul pentru realizarea acestei porțiuni de autostradă. Potrivit reprezentanților CNAIR, conform contractului și termenelor asumate, gradul de realizare a lucrărilor ar fi trebuit să fie acum la 10%. Realitatea de pe teren arată în schimb că stadiul de progres este abia la 5,8%. Situația a fost analizată cu experții de la CNAIR, în urmă cu două zile, într-o ședință în care s-au lămurit cu constructorul și anumite detalii privind execuția.
”Este o ședință de comandament pe acest lot, o ședință dedicată lotului 1, exact pe acest lot, o ședință la care participă colegii noștri de la implementare și de la direcția tehnică, tocmai pentru a închide acele lucruri pe care nu le aveau clare antreprenorii, pe de altă parte trebuie să ținem cont că acest lot a fost semnat cu o întârziere față de lotul 2. Ei au fost notificați pentru ritm scăzut. Deci noi primele măsuri contractuale deja le-am luat. Asta înseamnă că lucrurile nu sunt urmărite și nu se iau măsuri pentru fiecare lucrare în parte”, a declarat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, citat de economedia.ro.
CNAIR publică și imagini cu utilajele care lucrează pe lotul 1:
Notificarea a venit nu doar pentru că ritmul în care se desfășoară lucrările este lent, dar și pe fondul unei experiențe nu tocmai plăcută pe care a mai avut-o statul român cu aceeași companie italiană. Aceasta a întârziat cu 4 ani darea în folosință a tronsonului Sebeș –Turda a Autostrăzii A 10, pentru nerespectarea termenelor de execuție primind penalizări de zeci de milioane de lei.
Contractul pentru lotul 1 al A7 a fost semnat în iunie anul trecut, iar ordinul de începere a fost dat în august. Lucrările, pe o lungime de 21 de kilometri, trebuie finalizate până în mai 2024.
Adaugă comentarii