Actualitate Șansa de Nehoiu

(VIDEO & FOTO) A fost la distanță de o oră de record! Gabriel Băicuș, mesaj de la peste 8500 de metri altitudine din Himalaya

Alpinistul buzoian cu origini nehoiene Gabriel Băicuș a fost foarte aproape de a atinge recordul național al ascensiunii pe două dintre cele mai înalte vârfuri din Himalaya-Everest și Lhotse- în 24 de ore. În urmă cu puțin timp, Gabriel a făcut anunțul că a încheiat ascensiunea. Într-o stare bună de sănătate, dar vizibil epuizat de efort, alpinistul român a înregistrat un video de la altitudinea de 8 516 metri, de pe vârful Lhotse. 25 de ore a durat expediția care a fost urmărită cu sufletul la gură de numeroși români: jurnaliști, prieteni ai alpinistului, rude, susținătorii de acasă, sponsori, sportivi, etc. Și, chiar dacă i-a lipsit o oră pentru a stabili un record național, Gabriel Băicuș are toate motivele să fie fericit și împlinit la capătul acestei expediții epuizante. Merită, totodată, felicitări pentru curaj, determinare și anduranță.

De luna trecută, de când a ponit în această aventură, Gabriel Băicuș a prezentat pe Facebook pas cu pas ascensiunea din Himalaya. Fotografiile postate de el sunt spectaculoase, peste tot putând fi admirate peisaje de vis.

Însă, au fost și multe momente dificile, adevărate încercări pentru orice om, după cum se poate observa în relatările lui Gabriel. De pildă, în ultima parte a ascensiunii, tânărul alpinist și colegii săi au fost nevoiți să treacă printr-un “pas al morții”, exact pe lângă trupul neînsuflețit al unui alpinist.

A trecut cu bine, însă, de fiecare moment dificil, cu profesionalism. Iar mesajul video postat luni dimineață de Gabriel exprimă mulțumirea pe care alpinistul o are la capătul expediției: