Alertă Coronavirus Buzău Social

VIDEO: AZI LA POLICLINICA TITULESCU, COADĂ MARE. Trebuie să vezi asta, înainte să te duci!

Pandemia de coronavirus, care ne-a ținut închiși în case 2 luni de zile și a ucis 1279 de români, pare să nu-i sperie pe unii. Culmea este că cei care nu respectă regulile sunt chiar cetățenii cei mai vulnerabili, în vârstă și bolnavi.  

Drept dovadă stau imaginile de mai jos surprinse marți, în curtea Policlinicii Nicolae Titulescu din Buzău.

Era ora 9.00 dimineața, cu nu mai mult de 10 grade Celsius în termometre iar afară ploua când oamenii se înghesuiau la intrarea în policlninică, așteptând să fie strigați pentru a intra în cabinetele în care aveau nevoie să fie văzuți de medici ori să li se preia analize.

Din imagini se poate observa că unii dintre buzoieni nu poartă mască, alții poartă echipamentul de protecție însă nu corespunzător, masca în barbă fiind observată în mai multe cazuri, iar de distanță nici nu poate fi vorba.

Cei mai mulți cetățeni sunt în vârstă, deci vulnerabili, și, mai mult ca sigur, bolnavi, căci de aia se află la policlinică, însă chiar și așa nu respectă distanța fizică față de ceilalți pacienți iar masca o poartă fiecare cum consideră, numai corect nu.

Pe de altă parte, poate și o mai bună organizare a cadrelor medicale care activează în policlinica Nicolae Titulescu nu ar strica, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să aștepte cu orele să intre la medicul de care au nevoie.