Actualitate

(VIDEO) Ne-am hotărât ce fel de turism vrem să promovăm! E clar că Buzăul nu devine Ibiza

Sursa foto-Cosmin Crăciun
Sursa foto-Cosmin Crăciun

Buzăul se axează pe turismul de explorare. Peisajele unice, formele de relief diverse, zonele rurale ce s-au dezvoltat în jurul ideii de păstrare a tradiției fac ca județul Buzău să nu poată fi comparat cu locații exclusiviste. O spun chiar oficialii Consiliului Județean, potrivit cărora se fac eforturi susținute pentru ca Buzăul să să devină un punct de interes pe harta celor mai atractive destinații turistice din țară, mai ales după ce a primit acreditare UNESCO. Buzoienii trebuie să știe însă clar că județul nu poate face decât un turism de nișă și niciodată nu va fi ca Ibiza sau Mamaia, spune președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Obiective turistice sunt multe, începând de la Lacul Vulturilor, Casa cu Blazoane, Vulcanii Noroioși, Platoul Meledic și ajungând la Așezările Rupestre. Turiștii care ajung în Buzău știu în primul rând ce vor: sunt atrași de zone, povești sau activități, ce merită promovate.

De exemplu, zona Siriului începe să ia avânt în fața altor zone din regiune datorită activităților de rafting care atrag turiștii ca un magnet. Concursurile de rafting aduc un număr însemnat de concurenți și susținători care vizitează orașul Nehoiu și împrejurimile, se bucură de peisaje uimitoare și obiectivele turistice aflate la mică distanță de Nehoiu, în cadrul Geoparcului UNESCO “Ținutul Buzăului”.

Însă, Buzăul stă prost deocamdată în ceea ce privește industria HoReCa, după cum recunosc oficialii. Regimul hotelier e slab dezvoltat în județ, dar au început să prindă teren pensiunile de familie.

O altă zonă atractivă din punct de vedere turistic este la Colți, unde pot fi vizitate atât Biserica Aluniș, cât și Muzeul Chihlimbarului, dar pot fi făcute și excursii cu ATV-ul, iar cazarea este asigurată de proprietarii pensiunilor din zonă. Anul acesta, doar pe durata verii, Muzeul de la Colți a reușit să vândă un număr record de bilete de acces, aproximativ 16.000.

Etichete