Actualitate

(Video) Pericolul din timpul postului: ”La o singură masă putem să depășim 50 de aditivi”

foto: medikatv.ro

Perioada postului s-ar putea transforma într-un adevărat pericol dacă nu suntem foarte atenți la ceea ce consumăm. Deși medicii recomandă preparatele gătite acasă, cu ingredient naturale, cumpărate de la producătorii locali, regula aceasta este foarte ușor încălcată. Fie că este vorba despre lipsa timpului pentru gătitul acasă, fie că alimentele sunt cumpărate din surse nesigure sau pur și simplu se consumă în exces alimente procesate , toate duc la o alimentație greșită și dăunătoare organismului. Într-o intervenție la Focus News, Sorin Mierlea, președintele Info Cons ne-a explicat la ce trebuie să fim atenți atunci când cumpăram produse de post.

Prima regulă ar fi verificarea aditivilor. Sorin Mierlea a explicat că, fără să ne dăm seama, la o singură masă, de post, se poate consuma 50 de aditivi. Mai mult decât atât, jumătate dintre ei se regăsesc în mai multe preparate astfel că îi putem consuma și de două –trei ori la aceeași masă.

O altă regulă ar trebui să verificăm conținul de zahăr și sare. Tot Sorin Mierlea spunea că, într-o singură zi în care am consumat alimente de post de proastă calitate, cantitatea de zahăr sau sare recomandată s-ar putea dubla sau chiar tripla.

Dintre cele mai periculoase alimente procesate ce pot fi cumpărate în perioada de post sunt pate-ul vegetal și salamul vegetal care conţin un cocktail de E-uri, plus o cantitate mare de sare sau zaharuri. În tot ar fi și caşcavalul vegetal sau produsele de patiserie sau soia.

Toate acestea poate nu sunt resimțite imediat de un organism tânăr și sănătos, însă cu siguranță ar avea efecte asupra copil sau a unui bătrân.

Tocmai de aceea, specialiştii în nutriţie ne afătuiesc să fim foarte atenţi atunci când ne alegem produsele pe care dorim să le consumăm în această perioadă pentru că cele de proastă calitate ne pot creşte riscul bolilor cardio vasculare, diabet. Iată câteva sfaturi și de la medicul Dana Marinescu, medic de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Detalii aici

”Să fim de două ori mai atenți atunci când cumpărăm produse de post”, a spus Sorin Mierlea amintind că orice neconformitate întâlnită la raft poate fi sesizată prin aplicația Info Cons.