Un polițist a fost rănit după ce autospeciala de poliție pe care o conducea s-a răsturnat. Accidentul a avut loc pe DN 22 la Boldu, iar potrivit reprezentanților IPJ Buzău, polițistul, în vârstă de 21 de ani, era singur în mașină. Acesta este doar un exemplu ( mai multe detalii aici) din cele 5 evenimente rutiere în care au fost implicați angajații Inspectoratului Județean de Poliției Buzău de la începutul anului. Cu alte cuvinte, atunci când sunt la volan și polițiștii sunt supuși acelorași riscuri rutiere, care, în cazul lor, cresc atunci când sunt în misiune și viteza de deplasare este mult mai mare. Tocmai pentru a preveni evenimentele rutiere grave dar și pentru a învăța cum să conducă prudent chiar și atunci când se grăbesc să ajungă la un caz sau sunt în urmărirea unui infractor, toți polițiștii care conduc autospecialele de poliție au fost obligați să meargă la cursuri de conducere defensivă.
Primele cursuri au fost organizate începând de anul trecut și sunt în continuare în desfășurare. În final, toți cei aproximativ 500 de angajați de la Ordine Publică și Siguranță Rutieră, atât din mediul urban cât și mediul rural, vor parcurge aceste lecții de conducere defensivă cu instructor specializați.
Anunțul a fost făcut de Mirică Dorin, adjunctul șefului IPJ Buzău, care a precizat, într-o conferință de presă, cât de utilă este parcurgerea unui astfel de modul de pregătire practică și teoretică.
În cazul celor 5 evenimente, principala cauză a fost viteza neadaptată. Silviu Dinu, șeful Serviciului Rutier, este de părere că astfel de cursuri de conducere defensivă ar trebui urmare de cât mai mulți șoferi, în special tinerii care abia și-au obținut permisul de conducere.
Din fericire, toate cele 5 evenimente rutiere în care au fost implicate polițiști s-au soldat doar cu pagube material și răniți ușor.
Acest mod de a conduce defensiv poate reduce riscul de accidente și cu 90%.
România este în topul țărilor UE în care se produc cele ai multe accidente rutiere.
Adaugă comentarii