De câțiva ani, meseriașii sunt tot mai greu de găsit în județul Buzău, iar în lipsa unor măsuri clare, situația va deveni critică. Este semnalul de alarmă tras tot mai des de agenții economici, dispuși să sprijine tinerii chiar de pe băncile școlilor pentru a-și asigura forța de muncă necesară pe viitor.
Stagii de practică, burse de studiu sau prin alte forme de ajutor, tinerii sunt sprijiniți să își cultive talentul sau să învețe o meserie căutată pe piața muncii. De exemplu, de câțiva ani, Green Group, cel mai mare grup de firme de reciclare din țară, susține periodic învățământul și copiii. Până acum, printre altele, cel mai mare reciclator din România a dotat zeci de școli cu echipamente IT sau cu echipamente inteligente de colectare a deșeurilor reciclabile. Zilele acestea, grupul de firme s-a implicat în susținerea olimpicilor calificați la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Chimie, desfășurată, săptămâna aceasta, la Buzău. Copiii au plecat acasă cu sume duble de bani față de cele alocate de organizatori.
340 de tineri, elevi de la clasa a șaptea până la a douăsprezecea, au susținut probele competiției. Iar astăzi, a avut loc premierea celor care s-au remarcat la etapa națională a Olimpiadei de Chimie. A fost o competiție destul de dificilă, la finalul căreia aproape 70 de elevi au fost premiați.
Tinerii care au obținut premii sau mențiuni au fost recompensați cu diplome, dar și sume importante de bani. Au avut surpriza ca premiile acordate de Ministerul Educației să fie dublate de către cel mai mare grup de reciclare a deșeurilor din țară, care are mai multe fabrici la Buzău. În plus,și baza materială necesară desfășurării probei practice de la Olimpiada de Chimie a fost asigurată tot de Green Group, a anunțat directorul grupului, Constantin Damov.
Elevii premiați la cea de-a 57-a ediție a Olimpiadei Naționale de Chimie au primit sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.
Adaugă comentarii