Actualitate POLITICĂ

(VIDEO) ”Primăria ne-a dat lockdown. Și când credeam că o să ieșim din case…” Ce spune senatorul Vlad Pufu despre lucrările fără sfârșit din oraș

Lucrările începute și neterminate, peste care vin alte și alte lucrări i-au adus pe buzoieni în pragul exasperării.  Buldozerele se întrec, care mai de care, prin oraș, iar orice speranță a populației că șantierele deschise în ultimii ani vor fi închise s-a năruit, la sfârșitul lunii trecute, când municipalitatea a anunțat noi lucrări. Despre acest subiect, Șansa News a scris aici.

Senatorul PNL Buzău, Vlad Mircea Pufu, a comparat situația din oraș cu un adevărat lockdown, în condițiile în care oamenii abia mai au pe unde merge, indiferent că folosesc un mijloc de transport sau se deplasează pe jos.

 „De aproape un an suntem prizonieri în propriile noastre case din cauza Primăriei Buzău care ne-a dat un lockdown total. Suntem, după mai bine de un an de lucrări pe care credeam că le va termina şi când aşteptam să se termine, a început altele. Prin urmare, nu ne mai putem deplasa nici cu maşina, nici cu trotineta, nici cu bicicleta şi din ce în ce mai greu ca simpli trecători. Toate bulevardele pe care le foloseam ca zone de refugiu încercând să dispărem din zona centrului, unde se lucrează de atâta timp si nu se mai termină,  sunt găurite la rândul lor, sunt măcelărite şi de fiecare dată când încerci să găseşti rute ocolitoare, ajungi să constaţi că e mai rău ca în centru. Eu nu înţeleg dacă aceşti muncitori sau aceste firme care lucrează mai sunt gestionate, controlate de cineva şi de ce dacă dimineaţa ai făcut un şanţ, nu eşti în stare să îl acoperi până seara. Nu mai spun că tot ce s-a făcut până acum pe marile bulevarde va trebui găurit din nou şi luat de la capăt pentru ca Compania de Apă să îşi implementeze proiectele de infrastructură pe apă”, a declarat senatorul buzoian.

Parlamentatul liberal a comparat municipiul Buzău cu unul dintre orașele din Ucraina care au fost distruse de bombardamentele rusești, singura diferență dintre cele două orașe fiind că într-unul e pace, iar celălalt se află în zonă de război.

„Nu ştiu când se va mai termina şi mă amuză de fiecare dată pentru că tindem să ne comparăm tot timpul cu Parisul, când Buzăul astăzi este doar un Bahmut pe timp de pace. Nu am nimic cu omul Toma, am cu primarul Toma, pentru că mie mi se pare că la ora actuală este depăşit de probleme. Toate proiectele astea s-au încălecat, nu reuşeşte să le mai gestioneze şi de peste un an de zile îţi este frică să mai ieşi din casă”, a declarat Vlad Mircea Pufu.

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Nu doar primarul Toma este depasit de situatie, intreaga primarie cu toti slujbasii – mari si mici – duc acest oras spre un dezastru previzibil. Niste amatori, habarnisti.
    Noi, buzoienii, am ajuns bataia lor de joc, suntem tratati fara pic de respect si consideratie