Actualitate

(video) Secretul A7: salariile plătite de Umbrărescu aduc românii acasă, la muncă. ”Un șofer câștigă mai mult decât un prefect din România”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent ieri la Buzău, unde a fost semnat contractul de lucrări pentru ultimul lot al A7 care nu avea constructor, a promis că în 2024 se va putea circula pe unele porțiuni ale Autostrăzii Moldovei. Un tronson al A7 va fi gata, a dat asigurări ministrul, respectiv cel mai mare dintre tronsoanele A7, Buzău – Focșani, care este și singurul împărțit în 4 loturi.

Este însă acesta un scenariu realist? Ce se întâmplă pe șantiere arată că da, există toate șansele ca anul viitor să se poată circula pe autostradă, în această zonă. Pe toate cele 4 loturi între Buzău și Focșani lucrează firmele celui mai apreciat constructor român, Dorinel Umbrărescu. Mobilizarea din teren a generat nu o dată imagini viral, iar evoluția lucrărilor este spectaculoasă.

Pe acest tronson, dacă facem un raport între momentul în care au început lucrările și modul în care au evoluat acestea, e cel mai mare progres. Sunt zone unde s-a turnat deja primul strat de asfalt – în apropierea municipiului Rm. Sărat s-a întâmplat în primăvară, iar lângă Focșani la începutul acestei luni. Autostrada se conturează de pe o zi pe alta, iar schimbările sunt vizibile.

De ce e însă un furnicar de utilaje și muncitori zi și noapte pe șantierele lui Umbrărescu?  O explicație poate fi și aceea că angajații săi, care lucrează la A7, sunt foarte bine plătiți. Un șofer, de pildă, are un salariu cu mult mai mare decât un prefect, care este reprezentantul Guvernului în județ.

Dezvăluirea a fost făcută seara trecută, la Focus TV, de prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, prezent în studio în emisiunea Focus News moderată de Cătălina Jingoiu. Acesta a precizat și că salariile foarte mari pe care le plătește constructorul român au făcut ca mulți meseriași din domeniu, plecați la muncă în străinătate, să revină acasă, aceștia lucrând acum la construcția de autostrăzi:

De altfel, autostrada nu are doar un impact pozitiv de moment asupra economiei din regiune. Acesta va fi unul de durată, care se va vedea mai ales după finalizarea autostrăzii.

Senatorul PNL de Buzău, Vlad Mircea Pufu, spune că autostrada va aduce o dezvoltare importantă a întregii regiuni, precum și a Moldovei, și va reduce considerabil depopularea cu care se confruntă Buzăul și nu numai. Aceasta se vede atât la nivelul populației generale, cât mai ales în forța de muncă, mulți oameni calificați migrând în vestul țării sau în străinătate. Or, din momentul în care investițiile vor ajunge și în estul țării, odată cu dezvoltarea infrastructurii, e de așteptat ca oamenii plecați să revină acasă, iar tinerii să nu mai plece de lângă familie.

Autorul știrilor

Claudia Toader

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Este normal, acolo se muncește inclusiv în ture de noapte. D-l prefect, ca și toți ceilalți prefecți ar trebui să fie plătiți cu 1 (unu) lei pe luna. Sau dacă vor salarii conforme cu poziția lor, să lase pixiul/stiloul din mână și nu mai semneze pt spaga. Credeți ca oricare prefect din România trăiește din salariu?

  • Voi citiți ce scrieți?Are un sofer mai mult ca un prefect?Ha,ha.Are soferul ,secretara si toate privilegiile unui prefect care e baronul judetului?Sa fim seriosi,sunteti rupti de realitate sau traiti in alta tara.

  • Trebuie spus și că un șofer de pe șantierul lui Umbrărescu lucrează cât cinci prefecți cu secretare cu tot. Trebuie să fii dobitoc de-a binelea să compari pe cei care muncesc în sectoarele productive cu cei care taie frunze la câini prin birouri luxoase încasând salarii uriașe și sporuri de muncă grea.