A fost o vreme neobișnuit de caldă în week-end, iar căldura de octombrie a adus numeroși turiști în rezervația Vulcanilor Noroioși din județul Buzău. Sute de oameni s-au bucurat de soare și au admirat peisajul unic în Europa. S-au vândut peste 600 de bilete, în doar câteva ore, adică mai mult decât într-o zi de vară. Turiștii au venit din toate colțurile țării și au fost fascinați de peisajele selenare.
Nu este singura zonă ofertantă din punct de vedere turistic pe care o are Buzăul, dar, cu toate astea, județul este încă departe de a atrage la fel de mulți oameni cum o fac, de pildă, stațiunile de pe Valea Prahovei. Buzăul are atracții care pot detrona chiar Bușteniul, Sinaia, Azuga sau Predealul. Și cu toate astea nu se întâmplă nimic.
O posibilă explicație a fost dată luni seara, la Focus TV, de senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu. Potrivit parlamentarului buzoian, principala problemă cu care se confruntă județul și care îi ține departe pe turiști este aceea că infrastructura lasă de dorit, atât cea rutieră, cât și cea specifică pentru turism.
Din momentul în care Ținutul Buzăului a primit statut de Geoparc UNESCO, numărul turiștilor a crescut simțitor. Oameni din toate colțurile țării au aflat despre această zonă și au fost curioși să vadă Ținutul. La capitolul marketing și publicitate județul stă bine. Doar că în lipsa infrastructurii, reacția oamenilor e evidentă: vin, explorează zona, se bucură de frumusețile ei, dar pleacă dezamăgiți și fără gândul de a reveni.
Senatorul liberal a mai spus că e nevoie de o implicare mai mare a autorităților, care trebuie să-i sprijine pe toți investitorii din turism și domeniile legate de acesta, iar proiectele de dezvoltare trebuie gândite pe termen lung.
Rezervația Vulcanii Noroioși se întinde pe o suprafață de 15 hectare și face parte Georparcul UNESCO Ținutul Buzăului. În afara Vulcanilor, în Geoparc se regăsesc și alte obiective de neratat, ca trovanții de la Ulmet, așezările rupestre de la Bozioru ori Muzeul Chihlimbarului din Colți.
Parcă era ilegal să se perceapă taxă de intrare.
Ne-a spus ce stie Toată Romania.
Are vreo initiativa?
Vreun proiect?
Am venit pe Intorsura de la Covasna.
Un drum nenorocit.
Am incercat sa ies la Mizil-Ploiesti pe Transcislau.
Un afara de niste asfalt trantit e un drum de rahat.
Nesemnalizat, fara parcari, rigole puse la mișto, pline de resturi vegetale si muuulte balarii pe marginea drumului.
Nu spun ca partea cealalta, din Prahova, e altfel, e totul varza.
Ce sa caute romanii pe acolo?
Sa-si rupă masina pe Coclaurile Buzaului?
Si ale Prahovei?
Nu an auzit niciun smecher de la CJ Ph, BZ sau Cv sa faca ceva precum un drum, o conexiune de la Mizil-Întorsura Bz-Covasna sau sa realizeze un drum Functional de la Buzau la Intorsură!
Nu mai spun ca nu e conexiune directa cu Covasna din drumul de Întorsură.
Toti care vor sa mearga la Covasna , inclusiv buzoieții, merg la Ploiesti-Brasov -Covasna pe celebra autostrada Ploiesti -Buzău.
Pufu asta nu e la cascaval?
De ce nu vine cu un proiect fezabil si sa se bată sa-l puna in aplicare?
Așa descopera el ce stim noi cu toții!