Actualitate

(Video) Singur pe lume, plimbat între spitale, pacientul țintuit în scaun cu rotile are nevoie de ajutor

În urmă cu aproape o lună de zile, sansanews.ro vă prezenta cazul pacientului de la Smeeni, paralizat de la brâu în jos în urma unui accident, care de 12 ani este mutat dintr-un spital în altul. Articolul îl găsiți aici.  Vasile Aldea are 46 de ani și este singur pe lume. Nu are familie, fiind abandonat de părinți și crescut în centre de plasament. De la accidentul care l-a lăsat fără picioare a locuit doar în spitale. Pe 6 martie când l-am cunoscut pe Vasile Aldea era internat la Spitalul de la Smeeni. Imediat după reportajul nostru a fost mutat într-un centru privat de la Pârscov, dar acolo costurile erau prea mari și el nu și le putea permite. Așa că au fost făcute din nou demersuri, iar de două săptămâni a fost mutat într-un centru de la Pogoanele.

Cu toate acestea, Vasile Aldea este mulțumit că are unde să stea, însă visul lui cel mai mare este să-și termine căsuța pe care și-a început-o la Tisău.

După apelul făcut de colectivul de la Spitalul Smeeni, mai mulți oameni au donat în contul său. Sumele au fost mici dar Vasile Aldea a simțit sprijinul celor care i-au aflat povestea. Un ajutor important a venit de la un om cu suflet care a anunțat că-l va ajuta cu rețeaua de electricitate, atât cu materialele necesare cât și cu manopera. În curând, la căsuța de la Tisău vor începe lucrările, însă nevoile pentru ca Vasile Aldea să se poată muta acolo sunt mult mi mari.

Cei care vor să-l ajute să-și găsească, în sfârșit, acel loc pe care noi, toți, îl numim ”acasă” pot face donații în contul deschis pe numele său.

Contul în care pot fi făcute donațiile:

  • Aldea Nicolae Vasile
  • Cod IBAN RO63 CECE C001 9464 0109 3011     
  • Cont deschis la C.E.C Bank