Actualitate

(Video) Ultimul anunț despre revenirea Colegiului Eminescu în localul propriu. Au trecut 4 ani de la mutarea elevilor

După patru ani de așteptare încă nu au certitudinea că vor putea reveni ”acasă”. Este vorba despre colectivul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” care în aprilie 2019 au aflat că trebuie să se mute din clădirea istorică din zona Pieței Centrale pentru ca aceasta să intre în reabilitare totală. Momentul a fost primit cu bucurie și speranță atât de elevi cât și de profesori pentru că termenul de realizare al lucrărilor anunțat atunci era de 20 de luni. Din păcate, de atunci au trecut 4 ani și nici acum nu există certitudinea că, în septembrie 2023, colectivul eminescian se va putea întoarce în localul propriu.

Lucrările la Colegiul Mihai Eminescu sunt în toi, iar șantierul a fost recent vizitat de primarul Constantin Toma care a anunțat că ”sunt șanse foarte mari ca în 15 septembrie elevii să revină în această clădire minunată și refăcută”.

”M-am întâlnit împreună cu domnul viceprimar Ionuț Apostu, cu constructorul și cei responsabili pe șantierul de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”. Lucrările, din păcate, au fost mult întârziate de constructor, atât din cauza pandemiei dar și pentru faptul că în urmă cu doi ani a fost declarat în insolvență. La un moment dat am vrut să reziliem acest contract, dar asta ar fi dus la întârzieri și mai mari. Deoarece firma încet, încet a început să-și revină, lucrările au avansat și iată că sunt mari șanse ca în septembrie, elevii și profesorii să revină la cursuri, în această clădire istorică”.

În prezent, pe șantier sunt 45 de muncitori care lucrează atât în interior cât și la exteriorul clădirii. Materialele necesare finalizării lucrării sunt achiziționate și practic este nevoie doar de un ritm bun de muncă pentru ca șantierul să fie închis la termenul stabilit , respectiv finalul lunii iunie.

”Este o investiție care, din păcate, a tărăgănat. Sperăm se se țină de cuvânt constructorul și în iunie să iasă de pe șantier”, a spus primarul Constantin Toma.

După închiderea șantierului, urmează achiziția și montarea mobilierului pentru ca elevii să poată începe anul școlar 2023-2024 în clădirea Colegiului Mihai Eminescu.  

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Bună ziua! Colegiul Național Mihai Eminescu a fost mutat începând cu luna octombrie 2018, nu în 2019 cum se scrie în articol. Vă rog să faceți cuvenita rectificare.

  • In orasul asta totul taraganeaza,mai putin impozitele si preturile la utilitati care sunt cu mult peste cele din orasele mari in care veniturile cetatenilor sunt duble fata de ale buzoienilor.Intr o tara cu investitii in borduri si floricele de ce buzoienii ar cere autoritatilor mai mult de pestisori intr o baltoaca,locomotiva si avion,toate demonstrand neputinta unor indivizi pusi pe capatuiala personala.