Vești bune pentru șoferii care tranzitează unul dintre cele mai circulate drumuri naționale din Buzău. Este vorba despre DN10, sectorul de drum din zona Barajului Siriu, acolo unde periodic aveau loc căderi de pietre de pe versant, punând în pericol circulația auto. De altfel, de mai bine de un an, pe mai multe sectoare de drum din zonă se circulă dirijat prin semafoare pe câte o singură bandă. Situația însă este pe cale să se schimbe, iar traficul să se desfășoare în condiții mai bune. Vestea a fost dată chiar de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău care în această perioadă desfășoară lucrările pentru stabilizarea versantului în zonele cu alunecări în imediata apropiere a Barajului Siriu
”În zonele în care se produc căderi de pietre și stânci, DRDP Buzău a întreprins demersurile necesare în vederea punerii în siguranță a Drumului Național 10. Astfel, la începutul lunii aprilie, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru stabilizarea versantului pe sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 80+660 și 80+980, pe o lungime de aproximativ 300 de metri. Au avut loc lucrări de rănguire, după care s-au montat ancorele, iar în aceste zile se întind plasele de retenție”, a spus Mirela Copariu, purtător de cuvânt DRDP Buzău.
Ritmul lucrărilor este unul alert astfel că șoferii se vor bucura de condiții mai bune de trafic din această vară, mai exact chiar din august, considerată luna concediilor, perioadă în care valorile de trafic cresc considerabil, inclusiv pe DN10.
”Potrivit contractului, lucrările se vor finaliza la începutul lunii august (4 august). După finalizarea lucrărilor, distanța semaforizată pe primul tronson dinspre Buzău către Brașov se va scurta cu 300 de metri”, a anunțat Mirela Copariu.
De asemenea, specialiști din cadrul DRDP Buzău, s-au deplasat în zona Siriu, au verificat versantul și s-au căutat soluții tehnice pentru stabilizare. Astfel, au fost identificate alte 4 tronsoane pentru care este necesară realizarea unor sisteme de protecție a drumului național împotriva căderilor de stânci prin montarea de plasă încastrată pe versant și plase de retenție pe o lungime totală de peste 500 de metri liniari. Pentru aceste 4 tronsoane, în perioada următoare, se vor întreprinde analize detaliate geologice și tehnice premergătoare lucrărilor din teren.
Adaugă comentarii