Actualitate

(VIDEO&FOTO) Buzoienii vor ajunge mai repede în Delta Dunării. Podul suspendat peste Dunăre, traversat în doar câteva minute

Sursa foto Fb/ Irinel Ionel Scrioșteanu

Vin vești bune de pe șantierul podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila, cea mai importantă lucrare de infrastructură din țara noastră din ultimii 30 de ani. Lucrările la obiectivul care îi va ajuta pe buzoieni să ajungă mult mai repede în Delta Dunării, traversând în doar câteva minute fluviul, la Brăila, au intrat în ultima etapă. În urmă cu circa două săptămâni a început turnarea primului strat de asfalt pe podul cu o lungime de circa 2 km.

Sursa foto Fb/ Irinel Ionel Scrioșteanu

Zilele acestea a fost finalizată și turnarea celui de al doilea strat de asfalt pe pod, pe sensul Brăila- Tulcea. Iar primele teste arată că spectaculosul obiectiv aflat la câțiva kilometri de Buzău poate fi traversat în doar câteva minute.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, liberalul Irinel Scrioșteanu, a mers pe șantierul podului. L-a traversat de la un capăt la altul în doar 2 minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h.

Secretarul de stat vine cu detalii și despre stadiul celorlalte lucrări ce se execute în cadrul aceluiași proiect.

  • A fost finalizată turnarea celui de al doilea strat de asfalt pe Podul suspendat peste Dunăre pe sensul de mers către Tulcea;
  • A fost finalizată asfaltarea sensului giratoriu de la Km 1+180 Baldovinești, pe malul Brăilean;
  • A fost început turnarea stratului de uzură pe primul tronson al drumurilor de legătură;
  • A început montarea parapetului de protecție pe pod pe sensul de mers către Tulcea;
  • A început vopsirea cablurilor principale de susținere a podului cu vopsea anticorozivă;
  • Săptămâna viitoare va începe și turnarea primului strat de asfalt pe pod pe sensul de circulație Tulcea – Galați;
  • Continuă lucrările la drumurile de legătură pe toate zonele.

Podul suspendat de la Brăila este cea mai mare lucrare de infrastructură realizată în România în ultimii 30 de ani. Podul va face legătura între județele Brăila și Tulcea. Deasupra Dunării vor fi doi kilometri de șosea, dar întreaga lucrare, pe lungimea căreia vor exista viaducte, pasaje, plus 33 de poduri și podețe, va fi de peste 23 de kilometri.