Actualitate POLITICĂ

Vouchere “culturale” pentru elevi. Senatorul PNL Vlad Pufu: ”E un proiect ce va avea impact la nivelul întregii societăți”

Elevii ar putea beneficia de vouchere pentru achiziția de servicii/bunuri culturale. Este vorba despre vouchere în valoare de 250 de lei, care să fie acordate anual tinerilor din învățământul preuniversitar. Acestea ar urma să acopere cel puțin 7 servicii/bunuri culturale și să fie folosite pentru intrarea la teatre, centre culturale, instituții de cultură și pentru achiziția de carte.

Inițiativa aparține  social democraților însă a fost îmbrățișată și de parlamentari de la alte formațiuni politice, dat fiind că beneficiarii sunt copiii iar  un astfel de demers, de a le fi acordate celor mici vouchere pentru teatru ori spectacole, nu poate avea decât beneficii asupra educației lor.  O măsură binevenită pentru educația tinerilor și stimularea acestora să se îndrepte către alte forme de cultură, mai ales în contextul în care în ultimul timp le vorbim doar despre digitalizare.

”Am dat un vot favorabil proiectului privind acordarea voucherelor culturale pentru elevi întrucât consider că va avea un impact ce se va resimți la nivelul întregii societăți.

Proiectul va ajunge la Camera Deputaților, unde colegii parlamentari vor trebui să vină cu o serie de amendamente. Proiectul în sine este însă o inițiativă binevenită, ce va înlesni accesul la cultură pentru toți tinerii interesați în desăvârșirea educației, stimularea creativității ori descoperirea înclinațiilor artistice.

Cu toate că inițiativa aparține unor colegi de la PSD, am dat un vot favorabil pentru că am considerat că nu interesele politice trebuie să primeze atunci când este vorba de interesul societății în ansamblu”, a transmis pe pagina sa de facebook, senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • E foarte faina initiativa! 🙂

    Nu toti elevii citesc si si cei care o fac… au gusturi foarte diferite. Apoi… ar fi frumos sa poata sa isi ia si carti si reviste educative, jocuri de societate/”board games” si software/abonamente digitale (revistele si software-urile sau abonamentele online, de ex., ar putea sa aiba nevoie de a fi acceptate, dupa ce sunt verificate, pentru a intra in program), pe langa a participa la spectacole si festivaluri (care sa nu serveasca alcool, de ex., pentru ca, altfel, cum-necum, se vor gasi metode de a fi folosite si la festivaluri… nu deosebit de educative) sau “rechizite” speciale (seturi de caligrafie, instrumente si medii “de scris” profesionale s.a.a. – ajung sa fie foarte scumpe) si filme si… ar putea include si expozitii si cursuri/tabere de formare care sa primeasca tineri sau… dedicate tinerilor, caci cultura si educatia sunt – si asa ar si trebui sa fie – la fel de diverse precum sunt si elevii.

    In plus, ar putea fi si o metoda de stimulare a prezentei la ore si si una de sustinere si incurajare a societatilor din aceste domenii si a proiectelor cultural-educative.

    [Off-topic oarecum, insa exista astfel de “voucher-e” si pentru angajati (pentru carti, jocuri de societate, filme, spectacole) si… cat timp altfel ar fi echivalente, as alege job-ul care ofera asa ceva, fata de cel care ar da acea suma in bani.]

    Felicitari si mult succes! 🙂