Actualitate

Vrei să fii militar în rezervă? Termenul de înscriere, prelungit

Centrul Militar Județean Buzău anunță prelungirea termenului până la care își pot depune dosarele cei care doresc să devină rezerviști voluntari. Buzoienii care vor să își depună dosarele mai au încă două zile la dispoziție, respectiv până pe 24 iunie.

Etapa de recrutări din acest an a început pe 16 mai și sunt disponibile 871 de locuri, pentru toate categoriile de personal: ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați.

În această etapă de recrutare se pot înscrie persoane cu sau fără pregătire militară. Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, dacă optează pentru cadre militare rezerviști voluntari , respectiv între 18 și 50 de ani, dacă optează pentru soldați și gradați rezerviști voluntari. O altă condiție importantă este ca aceștia să fi absolvit măcar 10 clase.

Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere:

-actul de identitate, în original şi în copie;

-certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii;

-acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă, în original şi în copie;

-permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

-livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist;

-o cerere de înscriere, care se completează la Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Buzău.

Cererile mai sunt primite azi, joi și vineri, între orele 08.30-16.30.