SĂNĂTATE

ZECI DE BUZOIENI DIAGNOSTICAȚI CU COVID-19, LĂSAȚI ACASĂ, ÎN VOIA SORȚII. Spitalele sunt pline, nu au unde să fie internați

Pentru că zi de zi în Buzău sunt confirmate cu COVID 19, 20-30 și chiar 40 de persoane, județul se află acum, din nou,  în situația de a nu-și mai putea interna bolnavii în spitale.  59 de buzoieni cu COVID 19 sunt acasă, în voia sorții, sperând și așteptând că cineva îi va suna și îi va investiga medical. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică admit situația însă nu au ce face pentru că spitalele în care pot fi tratați bolnavii sunt pline, la acest moment.

”Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un numar de 59 de pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.”

Medicul epidemiolog al DSP Buzău, Carmen Scântei, recunoaște că angajații DSP nu au avut cum să ia legătura cu acești bolnavi până la acest moment, și chiar dacă ar lua, nu ar avea unde să-i interneze.

”Pentru capacitatea județului de a îngriji acești bolnavi și de a asigura condițiile necesare unui tratament decent, numărul îmbolnăvirilor e foarte mare, capacitatea hotelieră e demult depășită. Am acumulat o restanță de 59 de bolnavi cu care nu am reușit să intrăm într-o relație directă, să reușim să-I izolăm. Însă, și dacă am intra în legătură cu el nu știm ce le-am putea propune pentru că toate spațiile de cazare sunt la capacitate”.

Mica Publicitate