Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Zi mare pentru creștini. Slujbe speciale în biserici și procesiune pe străzile Râmnicului

Sursa foto arhiepiscopiabzvn.ro

Luni, 14 august, este o zi cu mare însemnătate pentru creștini. Ajunul Adormirii Maicii Domnului este ziua în care în toate lăcașurile de cult se oficiază slujbe speciale, în timpul cărora se rostește Prohodul Maicii Domnului. Sunt momente asemănătoare celor dinaintea Paștelui. Epitaful Maicii Domnului este scos din altar, iar la finalul slujbei Sfântul Epitaf este purtat în jurul bisericii.

Tot astăzi, la Râmnicu Sărat, unde în 2002 Maica Domnului a fost declarată oficial ocrotitoarea orașului, are loc tradiționala procesiune pe străzile municipiului, ajunsă deja la ediția cu numărul 14. Slujba religioasă va fi oficiată de la ora 17:00 de ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, iar de la ora 20:00 va începe procesiunea. Punctul de plecare va fi  Complexul Brâncovenesc.

“De astăzi, cu o zi înaintea marelui praznic “Adormirea Maicii Domnului”, aleasă de râmniceni să le fie ocrotitoare, orașul îmbracă haine de sărbătoare. Dedicăm întreaga săptămâna aniversarii cetății noastre, ajunsă în al 584-lea an al existenței sale și vom începe cu procesiunea religioasă ce va fi organizată, ca în fiecare an, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, din Complexul Brâncovenesc. Slujba va începe la ora 17.00 și va fi oficiată de Înaltpreasfinția Sa, Părintele Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, căruia îi mulțumim pentru dragostea părintească pe care o poartă comunității noastre!”, anunță primarul Sorin Cîrjan.