Actualitate Alegeri 2024

Buzăul are 173 de candidați pentru alegerile parlamentare. O treime sunt femei, iar cea mai tânără are 23 de ani

Pregătirile pentru alegerile parlamentare au intrat în linie dreaptă, iar județul Buzău trimite, în cursa pentru un loc la Senat sau Camera Deputaților, nu mai puțin de 173 de candidați. Cei mai mulți sunt afiliați unei formațiuni politice, însă, potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Județean, sunt și doi candidați independenți. O analiză pe sexe arată că tot mai multe doamne doresc o carieră în politică, astfel că, și la aceste alegeri, procentul femeilor înscrise la alegerile parlamentare depășește o treime din totalul candidaților.

Camera Deputaților a adunat, la Buzău, 114 candidaturi dintre care 112 sunt ale membrilor partidelor politice, în timp ce doi sunt candidați independenți. Potrivit Biroului Electoral Județean, este vorba despre  Alexandru Matei Negoiță și Mircea Ion.

În total, pentru un loc la Camera Deputaților s-au înscris 21 de formațiuni politice care au trimis în cursa electorală 42 de femei și 70 de bărbați. Iată care sunt partidele care se vor regăsi pe buletul de vot din 1 decembrie!

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT, PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN – SECOLUL XXI,  DREPTATE ȘI RESPECT ÎN EUROPA PENTRU TOȚI, UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA,  PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL, FORȚA DREPTEI, PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN, ALIANȚA NAȚIONAL CREȘTINĂ, PARTIDUL SĂNĂTATE EDUCAŢIE NATURĂ SUSTENABILITATE, PARTIDUL PATRIOȚII POPORULUI ROMÂN, PARTIDUL REÎNNOIM PROIECTUL EUROPEAN AL ROMÂNIEI, ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR, PARTIDUL ROMÂNIA ÎN ACȚIUNE, PARTIDUL OAMENILOR TINERI, PARTIDUL ALTERNATIVA PENTRU DEMNITATE NATIONALĂ, PARTIDUL NOUA ROMÂNIE, PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT INDEPENDENT, UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA, PARTIDUL NAȚIONAL CONSERVATOR ROMÂN și PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT UNIT.

Cel mai tânăr candidat pentru Camera Deputaților are 23 de ani, iar cel mai în vârstă are 82 de ani.

”Cel mai în vârstă candidat la Camera Deputaților are de 81 ani și este Ioana Oprea de la Partidul Național Conservator Român. Cel mai tânăr candidat este Manuela Radu de la Partidul România în Acțiune și are 23 de ani”, informează BEJ Buzău.

59 de candidați la Senat, cel mai tânăr are 34 de ani

Pentru Senatul României s-au înscris 59 de candidați, toți fiind membri de partid. În total, 19 formațiuni politice au trimis în cursa electorală 20 de femei și 39 de bărbați. Cel mai în vârstă candidat are 72 ani de ani și este o doamnă de la  Partidul Național Conservator Român, respectiv Viorica Dinu. Cel mai tânăr candidat pentru un loc în Senat are 34 de ani. Este vorba despre Segesvári Robert-Károly de la Uniunea Democrată Maghiară din România. Iată formațiunile politice care se vor regăsi pe buletinul de vot pentru Senat!

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT, PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA, PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT AL MUNCITORILOR, DREPTATE ȘI RESPECT ÎN EUROPA PENTRU TOȚI, UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA, PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL, FORȚA DREPTEI, PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN, ALIANȚA NAȚIONAL CREȘTINĂ, PARTIDUL SĂNĂTATE EDUCAŢIE NATURĂ SUSTENABILITATE, PARTIDUL PATRIOȚII POPORULUI ROMÂN, PARTIDUL REÎNNOIM PROIECTUL EUROPEAN AL ROMÂNIEI, PARTIDUL ROMÂNIA ÎN ACȚIUNE, PARTIDUL ALTERNATIVA PENTRU DEMNITATE NATIONALĂ, PARTIDUL NOUA ROMÂNIE, PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT INDEPENDENT, UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA, PARTIDUL NAȚIONAL CONSERVATOR ROMÂN, ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR.

În concluzie, la Buzău se anunță o luptă strânsă, dat fiind faptul că există reprezentanți din toate formațiunile politice mari, dar și din partidele mai mici care doresc să aibă reprezentanți în Parlamentul României. De remarcat este faptul că, după surpriza făcută la alegerile locale, când partidul Dianei Șoșoacă a obținut mandate atât în Consiliul Local cât și în Consiliul Județean, S.O.S România are la Buzău candidați și la Senat și Camera Deputaților.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian