Actualitate

E unic în lume! Costumația creată de un artist buzoian, idee și realizare nemaivăzute

Un hotel de lux din România se poate mândri că va avea printre decorațiunile de interior două piese vestimentare unicat. Este vorba de o rochie și un costum, de fapt două sculpturi în metal ce poartă semnătura artistului buzoian Răzvan Ghiță.

Imagini inedite cu cele două opere de artă au fost difuzate de Kanal D, care a prezentat, într-un reportaj, povestea celor două opere de artă.

Inspirat de fiica sa, cele două piese creează un ansamblu așa cum și-a imaginat artistul o întâlnire tată-fiică în viitor, atunci când aceasta va fi la vârsta majoratului. Tatăl și-a imaginat fiica având o înălțime de 1,67 m, iar rochia a fost creată respectând proporțiile corporale aferente.

”Este o lucrare complexă, din punctul meu de vedere. Totul este o geometrie și un studiu al proporțiilor umane. Și îmbrăcămintea se stabilește așa, după proporții”, a explicat Răzvan Ghiță.

Realizarea celor două opere a presupus multe zile de muncă în atelierul pe care artistul îl are în comuna Râmnicelu, dar și zeci de kilograme de metal. Numai pentru realizarea rochiei a folosit peste 70 de kg de fire de oțel.

”Se sudează fir cu fir, după care se umple cu diverse materiale. Poate fi fier reciclat, tablă sau orice altceva metalic”, a mai spus artistul buzoian pentru sursa citată.

sursa foto: Facebook Răzvan Andrei Ghiță

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian