Actualitate

Moartea unui buzoian cere răspunsuri. Ce s-a întâmplat cu trei zile înainte

O anchetă a polițiștilor trebuie să lămurească în ce condiții și-a pierdut viața un buzoian de 59 de ani, la câteva zile după ce a fost implicat într-un accident rutier. Necropsia va stabili care a fost cauza exactă a morții, însă, între timp, a fost deschis un dosar penal.

Bărbatul de 59 de ani se afla, joia trecută, la volanul unui autoturism și se îndrepta dinspre Surdila Greci, județul Brăila, către Rușețu. La un moment dat, pe DJ203N, între localitățile Rușețu și Lunca, a intrat în impact cu o autoutilitară condusă de un vrâncean, pe celălalt sens. Imediat după impact, polițiștii și un echipaj de la Ambulanță au mers la locul accidentului. Persoanele implicate ar fi declarat că nimeni nu are nevoie de prezentare la spital și că vor încheia o înțelegere amiabilă.

După trei zile, șoferul de 59 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean Buzău în stare extrem de gravă. La distanță de o zi, buzoianul și-a pierdut viața.

“Pacient în vârstă de 59 de ani, victimă accident rutier, șofer, se prezintă în data de 20 octombrie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu politraumatism prin accident rutier, cu multiple fracturi la nivelul capului, sternului, fracturi costale, cu insuficiență respiratorie acută și insuficiență renală. În UPU, pacientul este investigat (computer tomograf, ecografic, neurochirurgical, pneumologic, cardiologic) și se decide internarea pe secția ATI-Chirurgie. La scurt timp de la internare, pacientul face primul stop cardio respirator, este resuscitat, starea generală se menține gravă, apoi intră iarăși în stop cardio respirator. Se încep manevrele de resuscitare, însă, fără răspuns”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă.

Răspunsul esențial, în acest caz, este așteptat de la medicii legiști. Angajații de la Medicină Legală urmează să facă necropsia și să arate dacă moartea bărbatului a fost cauzată de leziuni suferite în urma accidentului de joia trecută.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian