Actualitate

Se constituie noul Consiliu Municipal Buzău. Care este formula de trei de la vârful Primăriei

Joi, 24 octombrie, este ziua în care este programată constituirea noului Consiliu Local Municipal Buzău. Primarul și consilierii municipali, aleși în urma votului din 9 iunie, își vor prelua oficial mandatele. Ceremonia de depunere a jurământului și de constituire a noului miniparlament local, care va funcționa în următorul mandat 2024-2028, va avea loc la ora 11:00.

Surpriza se leagă de unul din cele două posturi de viceprimar. O certitudine era deja că unul va fi ocupat în continuare de Ionuț Apostu, dar scenariile au apărut în legătură cu postul ocupat, în ultimii patru ani, de Oana Matache. Fostul viceprimar se află în concediu postnatal, iar în decembrie va candida pentru un post de deputat din partea PSD Buzău.

Conform rezultatului scrutinului din 9 iunie, PSD va avea în continuare majoritate, deși are cu două mandate mai puțin decât în fostul consiliu, respectiv 14 mandate. PNL va avea 3 mandate, Alianța Dreapta Unită tot 3 mandate, Alianța pentru Unirea Românilor 2 mandate și Partidul S.O.S România un reprezentant.

Surse Șansa News.ro spun că, la ședința de joi, se va decide să rămână în funcție tot Oana Matache, până după alegerile parlamentare, deși în perioada următoare se va afla în concediu de creștere copil. Ulterior, după scrutinul din 1 decembrie, cel mai probabil, cel de-al doilea viceprimar va fi Oana Gheorghiu, consilier local municipal PSD.


Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian