Actualitate

”Servim patria!”. De ziua lor, militarii i-au salutat pe buzoieni în timpul tradiționalei retrageri cu torțe

Ziua Armatei, sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie, a fost un prilej pentru militari să se îndrepte către comunitatea în care trăiesc și își desfășoară activitatea profesională. Dincolo de ceremonialurile depunerilor de coroane și o serie de întâlniri cu elevi, oficiali locali și alți colaboratori, organizate în ultimele zile, un moment aparte l-a constituit, ca în fiecare an, retragerea cu torțe a celor care au îmbrăcat haina militară.

În această seară, imediat după lăsarea întunericului, pe platoul din Piața Daciei, sub coordonarea comandanților, un detașament de militari îmbrăcați în ținută de gală, le-a oferit buzoienilor spectacolul retragerii cu torțe, un moment care, repetat de la an la an, a cultivat conexiunea dintre Armată și cetățean.

De această dată, în ciuda celor 13 grade din termometre, circa 300 de buzoieni au așteptat, pe platoul din centrul orașului, plecarea militarilor, în pași de defilare, cântece patriotice și lumina torțelor aprinse. Prima dintre ele a fost aprinsă de o fetiță, copil de trupă. Fiică de militar, copila de 9 ani a preluat, apoi, rolul de deschizător de marș.

Militarii au parcurs traseul Piața Dacia – Aleea Trandafirilor – Strada Ostrovului – Bulevardul Unirii – Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu – Divizia 2 Infanterie „Getica” – Calea Eroilor . Emoționant a fost că, pe tot acest traseu, publicul s-a însoțit pe militari, în mers, i-a salutat și i-a felicitat de ziua lor. Gfrigul nu i-a descurajat pe spectatori chiar dacă printre ei erau foarte mulți copii de vârstă mică. De altfel, aceștia au fost și cei care au răsplătit prezența militarilro cu cele mai calde zâmbete și chiar aplauze.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian