Actualitate

(video) Damian și-a luat la revedere. Cine vine la șefia Spitalului Județean

UPDATE: Miercuri seară, în premieră, la Focus TV, președintele ales al CJ Buzău, Lucian Romașcanu a vorbit despre situația de la vârful Spitalului Județean, după plecarea lui Claudiu Damian în Consiliul Județean. Noul manager, Sorin Pătrașcu, așa cum a anunțat Șansa News.ro, va fi numit interimar, urmând să fie organizat ulterior un concurs.

“Nu avem timpul necesar până la preluarea de către domnul Damian a poziției de consilier și vicepreședinte, și atunci vom merge pe un interimat care ar trebui să fie urmat de un concurs. Am auzit doar vorbe bune despre dumnealui (n.r. Sorin Pătrașcu), este un om din spital, e foarte important să știi tot ce se întâmplă acolo, să fi fost parte la toate etapele de dezvoltare ale Spitalului Județean și probabil că la un eventual concurs va fi omul care să știe cel mai bine ce are de făcut, dar eu mizez foarte tare și pe faptul că interimatul va fi un succes și că vom vom avea un transfer lin, că totuși domnul Damian a stat 10 ani acolo și o asemenea modificare nu e simplă.”

ȘTIREA INIȚIALĂ: După mai bine de 10 ani în care a condus Spitalul Județean Buzău, Claudiu Damian și-a luat astăzi la revedere de la subordonații săi. Medici, asistenți și alți angajați i-au pregătit o despărțire de neuitat, iar ultima întâlnire de la spital a fost emoționantă. Damian și-a luat rămas-bun și le-a mulțumit angajaților spitalului pentru tot ce au făcut până acum.

Claudiu Damian a fost ales consilier județean în urma votului din 9 iunie, iar luni, 28 octombrie, își va prelua mandatul. El va fi unul dintre cei doi noi vicepreședinți ai Consiliului Județean Buzău pentru următorii 4 ani.

„Sunt bucuros și onorat să mulțumesc întreg personalului pentru cei 10 ani în care am dezvoltat împreună acest spital. Sunt 10 ani de muncă, într-un colectiv de excepție, 10 ani în care am încercat continuu să avem grijă de sănătatea oamenilor. Toate acestea, pentru ca pacienții să beneficieze de cea mai bună îngrijire medicală, prin profesionalism, demnitate și respect.”, a spus Claudiu Damian.

De altfel, acesta a precizat că va fi în continuare susținătorul proiectelor de sănătate ca vicepreședinte al Consiliului Județean.

Sorin Pătrașcu

În locul lui Damian, spun surse de presă, la conducerea spitalului va veni va interimar Sorin Pătrașcu. Jurist de profesie, acesta este șeful Serviciului Resurse Umane din SJU Buzău. Pătrașcu este unul dintre cei mai vechi angajați ai unității medicale, fiind o soluție agreată de toată lumea pentru asigurarea continuității la vârful instituției și a funcționalității spitalului.

Ce s-a făcut în ultimii 10 ani la SJU Buzău

Perioada în care cel mai mare spital din județul Buzău a fost condus de Claudiu Damian a fost una de maximă importanță pentru unitate, în condițiile în care s-au reușit investiții de peste 17,5 milioane de euro. Este vorba despre bani europeni, de la bugetul Consiliului Județean, dar și de la bugetul propriu, care au fost investiți în proiecte de reabilitare și modernizare, dar și în aparatură și echipamente medicale noi și moderne.

„Cei 10 ani au însemnat investiții de peste 17,5 milioane de euro, multe proiecte implementate și realizări pentru care trebuie să mulțumesc tuturor colegilor de la SJU, de la medici, până la personalul administrativ, și tuturor celor cu care am colaborat, Consiliul Județean Buzău, ministere, Guvernul României. As vrea să menționez câteva proiecte, precum: deschiderea Maternității noi; deschiderea Centrului Multifuncțional Pârscov; dotarea S.J.U. Buzău cu RMN, 2 CT-uri, angiograf; dotarea Blocului operator, A.T.I., Ambulatoriului și a tuturor secțiilor cu aparatură medicală de ultimă generație; reabilitarea Clădirii Dermato-Venerice; reabilitarea secțiilor Neurologie și Chirurgie Pediatrică; modernizarea și extinderea sistemului de gaze medicale, pentru ca fiecare secție să dispună de această facilitate; punerea în funcțiune a sistemului de detecție oxigen și antiincendiu în S.J.U. Buzău; înființarea Compartimentului de Neurochirurgie; reabilitarea și igienizarea clădirilor din Secția Exterioară Gârlași – TBC, Pneumologie, Infecțioase, precum și amenajarea curții și înlocuirea gardului; acreditarea SJU Buzău în cele două cicluri”, a declarat Claudiu Damian, citat într-un comunicat al SJU Buzău.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian