Actualitate

(Video) S-a constituit Consiliul Local Muncipal Buzău. Trei aleși, absenți de la depunerea jurământului

Noul Consiliu Local Municipal Buzău, ce va funcționa în mandatul 2024-2028, a fost constituit. Primarul Constantin Toma și aleșii locali au depus jurământul și și-au preluat oficial mandatele. Tot astăzi, a avut loc și prima ședință de îndată a noului miniparlament buzoian, în timpul căreia a fost învestit în funcția de viceprimar al municipiului Buzău, Ionuț Apostu, aflat deja la treilea mandat.

Ședința de constituire a Consiliului Local Municipal Buzău a fost presărată cu momente emoționante pentru consilierii aflați la primul mandat dar și pentru cei care au revenit în miniparlamentul buzoian chiar și după 16 ani, cum este cazul lui Călin Iosif.  Astfel, timp de aproape două ore, rând pe rând, aleșii locali au depus jurământul și și-au preluat mandatele. În total, noul miniparlament buzoian va avea 23 de consilieri și, conform rezultatului scrutinului din 9 iunie, PSD va avea 14 consilieri ceea ce înseamnă că social democrații vor forma în continuare majoritate.  Însă, Opoziția va avea în componență, în premieră, reprezentanți ai unor partide care nu s-au mai regăsit până acum în miniparlamentul local, respectiv  Alianța Dreapta Unită tot 3, Alianța pentru Unirea Românilor 2 mandate dar și Partidul S.O.S România ( un reprezentant). Partidul Național Liberal a primit în urma voturilor din 9 iunie trei mandate de consilier local.

Noua componență a Consiliului Local nu îl sperie pe primarul Constantin Toma, aflat la începutul celui de al treilea mandat, chiar dacă acum PSD are cu doi consilieri mai puțini , și este de părere că „este un Consiliu Local solid, cu reprezentanți din toate partidele care fac parte și din Parlamentul României”.

Trei absenți de la depunerea jurământului

Astăzi și-au preluat mandatele doar 20 dintre cei 23, ceilalți trei urmând să depună jurmântul în prima ședință ordinară ce va fi organizată pe 31 octombrie. Practic, este vorba despre Oana Matache, aflată la al doilea mandat de consilier dar și cea care va avea în continuare și funcția de viceprimar al municipiului Buzău, până după alegerile parlamentare, Vasile Murguleț, supleant pe listele PSD care încă își așteaptă validarea mandatului și Irinel Cârstea, supleant pe listele PNL care, de asemenea, își așteaptă validarea mandatului.

Consilierii aflați la primul mandat au planuri mari pentru viitorii 4 ani.

În ceea ce privește cele două poziții de viceprimar, așa cum sansanews.ro a anunțat deja AICI, vor fi ocupate de Ionuț Apostu și Oana  Matache.  Primul care și-a preluat cel de al treilea mandat a fost Ionuț Apostu, în prima ședință de îndată a noului miniparlament, organizată joi, după începând cu ora 15.00.

Proiectul privind numirea lui Ionuț Apostu în funcția de viceprimar al municipiului Buzău a primit 18 voturi pentru, în timp ce doi consilieri s-au abținut, iar trei au fost absenți.

Oana Matache  se află în concediu postnatal urmând să-și preia mandatul câteva zile mai târziu.

Organigrama Primăriei, cea mai mare durere a lui Toma

Pentru primarul Constantin Toma, cea mai mare problemă, cu care se chinuie încă din primul mandat, rămâne organigrama Primăriei Buzău. Edilul speră să fie dată o soluție în instanță, indiferent care va fi aceasta, însă să se poată debloca angajările pentru că la Primăria Buzău funcționează cea mai mică echipă din țară.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian