Actualitate

Vivian, văzut prin ochii prietenilor: “Își dorea să bea o cafea în oraș și să-și strângă fiica în brațe”

Să bei o cafea în oraș sau să chicotești cu prietenii este pentru majoritatea dintre noi o normalitate. Însă, pentru Vivian, tânărul care a pierdut lupta cu cancerul la doar 30 de ani devenise un vis frumos, ceva pentru care doar se putea ruga. Victor Vivian este tânărul care deși a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, a demonstrat cât de unită poate deveni comunitatea buzoiană pentru un scop nobil.

Povestea ultimelor sale luni de chin începe la finele anului trecut când tânărul a mers în pădure cu un prieten pentru a aduce câteva lemne. În momentul în care a ridicat o bucată de lemn, a simțit o durere puternică în umăr, însă Vivian a dat vina pe greutate și pe faptul că era obosit.

Ulterior, au urmat analize complexe, dar și terapii. În urma acestora, Vivian a aflat că are o pată de 9 milimetri pe unul dintre plămâni, dar și un nodul pe plămânul drept.

„Nu aflam ce am în corp! Am fost în noiembrie cu un prieten la pădure, eu stau la țară…Am ridicat lemnul și am simțit o durere puternică în umăr. Pe 17 decembrie mi-a ieșit o gâlmă. Mi-au făcut radiografie. S-a descoperit o pată între plămâni de 9 milimetri și un nodul de 6 milimetri pe plămânul drept. Nu știam exact ca e malignă, ulterior s-a confirmat”, declara în martie pentru Șansa News.ro, Vivian Ștefănoiu

După vestea șocantă, tânărul a ajuns la București, acolo unde deja devenise netransportabil și avea dureri insuportabile la umăr, spate și picior. Evoluția cancerului fusese una galopantă, ajungând să fie țintuit la pat. În Capitală, plămânul sau a fost descoperit cu necroză în proporție de 95%.

„De la 9 milimetri de la Buzău, la următorul control de la București am aflat că are 14 centimetri. Mi-a afectat umărul stâng, șoldul stâng, plămânul drept și coloana. M-am operat la plămânul drept la București. Plămânul are 95% necroză ”, explica pentru Șansa News în martie a.c., Vivian

Prietenii lui Vivian au strâns bani în nenumărate rânduri pentru intervențiile chirurgicale de care avea nevoie prietenul lor, iar, cel mai recent au făcut un apel pentru donare de sânge. Tânărul a luptat până în ultima clipă, iar vestea că Vivian nu mai este a îngenuncheat de durere familia, prietenii, dar a și impresionat sute de oameni care îi urmăreau povestea de viață, relatată pe rețelele de socializare, dar și în presă.

Anuntul ca “Vivi”, cum il stiau apropiatii, nu mai este a fost făcut miercuri. Acum, tinerii își amintesc momentele cu el, iar câteva dintre mesajele postate pe rețelele de socializare te lasă fără cuvinte. În unul dintre mesajele apărute pe Facebook, o tânără povestește cum Vivian își dorea nespus de mult sa iasă în oraș, la o cafea și să-ți țină fiica în brațe. Pe pagina lui Vivian de Facebook, ultima postare făcută de el este dedicată fiicei lui, pentru care posta diverse melodii.

„ Acum câteva zile am vorbit și îmi povesteai ca o să ai parte de un nou tratament și ca o să te faci bine și o să bem cafeaua aia mult așteptată ,îmi spuneai de planurile ce ți le-ai făcut și cat de mult îți dorești să-ți strângi fetița la piept ,de ce a trebuit să ai soarta asta ??de ce Dumnezeu i-a tot ce e mai frumos de pe pământ ?Dumnezeu să te ierte și să aibă grijă de sufletul tău ,unde pleci așa vivi ???Unde ne lași așa prietenul meu scump”

Tinerii au postat fotografii, dar și clipuri video, în care Vivian apărea vesel și efervescent, sociabil și zâmbitor, alături de cei care l-au susținut până în ultima clipă.

Un alt mesaj emoționant apărut în media vine din partea unui bărbat care l-a cunoscut pe Vivian în spital și care relatează că tânărul iubea mult viața, iar mai presus de toate, își iubea copilul.

„În ianuarie a.c am cunoscut la spital un băiat deosebit care iubea viața, dar mai presus de orice își iubea nebunește fiica . Acum o lună Victor mi-a scris că este mai bine și ne încurajam unul pe altul . Nu-mi vine să cred că Victor a pierdut lupta și a plecat spre un loc poate mai bun . Dumnezeu să aibă grijă de el și să vegheze asupra fetiței rămasă fără sprijin . Drum bun prietene !”

Totuși, pagina de Tik-Tok a lui Vivian parcă prevestea sfârșitul său tragic, mare parte dintre clipuri fiind încărcate pe fundalul unor melodii triste și având incorporate mesaje profunde precum „tu ești propriul tău erou, nimeni nu va veni să te salveze”, dar și “indiferent de cum va fi finalul, sa nu regreți niciodată ceva ce ai făcut din tot sufletul”.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian