Actualitate Social

Ce se întâmplă cu prețul pâinii. A anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, la Buzău

Vom avea un an agricol bun care va ține pe loc prețul pâinii. A spus-o la Buzău, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a participat, vineri, la inaugurarea Băncii de Gene. 

Precipitațiile înregistrate constant pe teritoriul țării îi fac pe specialiști să creadă că producția de grâu de anul acesta va fi una bogată, iar asta se va reflecta în prețul pâinii, în galantare. Nu ne așteptăm la scumpiri, a spus-o ferm ministrul Agriculturii Adrian Oros.

”Eu am văzut şi anul trecut foarte multe asemenea declaraţii, care au venit din diverse zone privind creşterea preţurilor la pâine. Anul trecut, când a fost şi debutul acelei crize când toate coridoarele de aprovizionare erau blocate, apoi a fost şi o secetă cumplită, aici în zona de S-E a României, practic în toată zona Mării Negre, iar producţiile au fost diminuate cu aproximativ 35- 45% la cereale, nu s-a înregistrat o creştere spectaculoasă a preţurilor. Nici anul acesta nu ne aşteptăm la aşa ceva. Regimul precipitaţiilor din acest an este unul favorabil pentru culturi, apoi piaţa grâului, pentru că preţul pâinii este dat de piaţa grâului la nivel mondial, piaţa grâului este destul de stabilă. Toate previziunile sunt că producţiile vor fi asemănătoare cu cele de anul trecut şi preţul nu ar avea de ce să crească. Datele pe care le avem până acum nu ne semnalează acest lucru”, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros, vineri, la Buzău.