Alertă Coronavirus Buzău Social

4 DECEDAȚI COVID-19, 3 PROVIN DIN ACELAȘI LOC! Ghinionul de a fi fost acolo când a izbucnit focarul

Toți cei patru buzoieni pe care autoritățile spun că i-a ucis coronavirusul au trecut prin Spitalul Județean Buzău, iar trei s-au contaminat în focarul apărut în una dintre secții.                                                        

Trei pacienți care au fost internați la Boli Interne pentru afecțiunile de care sufereau, boli grave, cronice, au fost testați pozitiv la coronavirus. Oamenii au contractat în acestă secție a Spitalului Județean coronavirusul, care, suprapus peste afecțiunile pe care le aveau, le-a adus, în final, decesul.                                                                                

 20  pacienți din secția Medicală sau Medicină Internă a celui mai mare spital din Buzău au fost depistați cu coronavirus, în trei valuri.

Inițial, au fost 13 bolnavi găsiți cu COVID-19,  dar și câteva cadre medicale.

Cel de-al patrulea deces este al unui bărbat care s-a prezentat la UPU în data de 25 mai și a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2. Pacientul suferea de hemofilie.

La 9-10 zile distanță de primul val, alți patru pacienți din secția Medicală au fost găsiți pozitivi.

În week-end, trei pacienţi care au fost internaţi iniţial în secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean Buzău, de unde, după apariţia unor cazuri de coronavirus, au fost transferaţi la Boli Infecţioase, au fost diagnosticaţi cu COVID-19 exact în momentul în care ar fi urmat să fie externaţi.                                                                  

  Din cei 20 bolnavi internați în secția Medicală, în care a intrat coronavirusul, 4 au murit până acum.