Actualitate SĂNĂTATE

5 cazuri noi COVID-19, la Buzău. Ce se întâmplă în Spitalul Județean

Buzăul înregistrează 5 cazuri noi COVID-19, ajungând la un total de 158 de bolnavi, de la debutul pandemiei. În ultima raportare a Prefecturii Buzău, nu mai apare nici un caz de COVID-19 la vreun cadru medical din Spitalul Județean

Buzăul înregistrează 5 cazuri noi COVID-19, ajungând la un total de 158 de bolnavi, de la debutul pandemiei.  În ultima raportare a Prefecturii Buzău, nu mai apare nici un caz de COVID-19 la vreun cadru medical din Spitalul Județean.

Unul dintre bolnavi este o femeie de 60 de ani, soția salariatului de la IȘJ Buzău, infectat în timpul săptămânii. Femeia este simptomatică.

Un alt caz este o femeie de 53 de ani, mama doctoriței de 31 de ani de la ORL, internată cu coronavirus zilele trecute. Femeia este fără simptome de boală.

De asemenea, au mai fost depistați cu coronavirus un bărbat de 80 de ani, pacient oncologic, venit din domiciliu, testat înainte de proceduri, un bărbat de 65 ani, al cărui soție este confirmată deja  și un alt bărbat de 69 de ani, simptomatic, internat în izolatorul de la Spitalul Judetean de Urgență Buzău. 

Sâmbătă, 23 mai, la Buzău, 136 persoane se află în carantină instituționalizată iar 1349 persoane sunt izolate la domiciliu după ce au venit din străinătate ori sunt contacți ai cazurilor confirmate.

Din totalul celor 158 de bolnavi, 39 de buzoieni s-au vindecat și au fost externați.