Actualitate SĂNĂTATE

Anchetă a procurorilor după ce coronavirusul a intrat în Spitalul Județean Buzău. Conducerea DSP Buzău trebuie să vină cu explicații

Procurorii buzoieni fac verificări după ce coronavirusul a intrat în Spitalul Judeţean Buzău. Un dosar penal a fost deschis în urma unei reclamații.

Potrivit procurorilor, un buzoian care s-a adresat Parchetului a reclamat faptul că Direcţia de Sănătate Publică Buzău nu ar fi dispus măsurile care se impuneau astfel încât să fie testați toți angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, după ce au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus, atât în rândul cadrelor medicale cât și printre pacienți. Ca urmare a celor sesizate, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au deschis un dosar penal pentru „Zădărnicirea combaterii bolilor”. Se fac verificări in rem, adică privind fapta. În funcție de cele constatate pe parcursul anchetei derulate de procurori, se va decide dacă verificările vor fi extinse și dacă poate fi cercetată direct vreo persoană.

Conducerea DSP Buzău spune că imediat ce- i va fi solicitat punctul de vedere cu privire la această situație, va răspunde punctual la fiecare cerință. Aceeași sursă subliniază că la Spitalul Județean Buzău, la fel ca și în celelate instituții, s-a procedat conform metodologiei în vigoare.
În Spitalul Județean Buzău, până vineri, au fost confirmate cu coronavirus 16 cadre medicale.