Actualitate

A FOST SAU NU POLUAT AERUL ÎN URMA INCENDIULUI DE LA FRASINU? Primele concluzii ale specialiștilor

Incendiul violent care a distrus miercuri circa 300 de tone de deșeuri electrice și electronice de pe platforma societății Green Weee nu a poluat aerul din municipiul Buzău, potrivit Agenției pentru Protecția Mediului. Măsurătorile făcute de specialiștii APM,  miercuri, în ziua în care s-a înregistrat incendiul violent, arată că nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor privind calitatea aerului. Însă, de menționat că măsurătorile s-au făcut la stația de monitorizare a calității aerului amplasată în centrul orașului, în condițiile în care APM Buzău nu dispune de aparatură modernă care să analizeze indicatorii de la locul în care s-a produs incendiul. Așa că, deși valorile înregistrate la stația din oraș arată că aerul nu a fost poluat în această zonă, nu se știe cu exactitate care a fost situația la Frasinu și în împrejurimi, unde un nor gros de fum s-a ridicat în atmosferă ore întregi, până când pompierii au reușit să stingă incendiul.

Un răspuns ar putea veni în perioada următoare de la specialiștii ISU. Două autospeciale au fost dislocate miercuri la Frasinu de la Brăila și Călărași, autospeciale dotate cu aparatură modernă în vederea stabilirii situației de la locul incendiului, respectiv dacă pompierii care au intervenit pentru stingerea focului au fost expuși vreunui pericol.

Aproape 5 ore s-au luptat pompierii cu flăcările care au cuprins miercuri deșeurile electrice și electronice depozitate pe platforma societății Green Weee, la Frasinu. Salvatorii au stabilit că focul a pornit după ce, în contact cu anumite substanțe chimice, acumulatorii din depozit s-au autoaprins.