Actualitate

A MURIT UNUL DINTRE CEI MAI LONGEVIVI VETERANI DE RĂZBOI DIN ROMÂNIA. Locotenent Gheorghe N.Bădulescu a sfârșit cu 2 zile înainte de a împlini 102 ani

Locotenentul Gheorghe N. Bădulescu, unul dintre cei mai longevivi veterani de război ai judeţului Buzău, a încetat din viaţă cu două zile înainte de a împlini venerabila vârstă de 102 ani.

Gheorghe N. Bădulescu, veteran din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pe frontul de est şi prizonier de război timp de nouă ani în Rusia, a încetat din viață, miercuri, înconjurat de familia care i-a ascultat de nenumărate ori poveștile adunate pe front. Mai avea doar două zile până la împlinirea vârstei de 102 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi veterani de război ai judeţului.

Ne luăm rămas bun de la unul dintre cei mai longevivi veterani de război din județul Buzău

Militarii Garnizoanei Buzău îi prezintă onorul pentru modul în care, din anii războiului şi până astăzi, a depăşit cu fruntea sus vicisitudinile vieţii, oferind de-a lungul vieții noilor generaţii un imens model de tărie sufletească şi frumuseţe morală.

Locotenentul (rtr.) Gheorghe N. Bădulescu a luptat în cadrul Regimentului 8 Infanterie din Buzău și ne-a învaţăt că datoria noastră morală este aceea de a cinsti memoria înaintaşilor care au plătit cel mai scump preţ, acela al vieţii, şi al celor care au trăit în condiţii grele, în prizonierat, departe de cei dragi, având un singur ideal de a obţine şi păstra pentru toţi independenţa naţională şi demnitatea de român.”, transmit reprezentanții Diviziei 2 Infanterie Getica.

În urmă cu doi ani, Consiliul Județean i-a acordat îndrăgitului veteran de război titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău, în semn de recunoaștere publică a participării sale la apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și pentru onorabila vârstă împlinită.

”Vineri, 9 aprilie, locotenentul (rtr.) Gheorghe N. Bădulescu va fi înmormântat cu onoruri militare, acordându-i, noi militarii Garnizoanei Buzău, un ultim onor și înclinându-ne cu respect”, mai transmite Divizia 2 Infanterie Getica.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!