Divertisment

ACASĂ LA IONICA STAN. Pregătiri de Crăciun și colinde live

Sărbătoarea Crăciunului se apropie cu pași repezi, iar românii fac eforturi pentru a termina pregătirile pentru masa de Crăciun, a cumpăra cadourile pentru cei dragi și pentru a-și pregăti casele pentru cea mai mare și importantă dintre sărbătorile de iarnă. În iureș se află, în căsuța sa din Rădulești Vrancea, artista Ionica Stan. Astăzi, în bucătăria sa se pregătesc cârnăciorii și celebrele turte din zona Moldovei, a căror rețetă am aflat-o de la Ionica Stan, în timp ce ne și colindă.


Încă din cele mai vechi timpuri, gospodinele de la sat, se pregăteau de sărbătoarea Nașterii Domnului, așa cum știau mai bine. Unul din preparatele care era de nelipsit de pe masa oricărei familii era julfa (Scutecele Domnului). Un desert cu o tradiție de câteva secole în Moldova, făcut după o rețetă de post care se învață de la bătrânii satului. Ionica Stan ne povestește că rețeta o are din copilărie. Siropul folosit este unul foarte dulce și aromat și se prepară cu zahăr și/sau miere, vanilie, coajă rasă de lămâie și de portocale. Foile sunt ca niște lipii preparate dintr-un aluat simplu cu făină, apă și sare (fără drojdie) și se coc în tigăi neunse cu grăsime, pe plită sau chiar la cuptor.

Așa cum îi stă bine oricărui artist, Ionica Stan a pornit colindul, pentru toți cititorii sansanews.ro. Lângă brad, artista transmite emoția Nașterii Mântuitorului. Are și un mesaj, petru toți românii:


Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu