Actualitate

Ai simțit? Trei cutremure în mai puțin de jumătate de oră

Cutremure în serie în zona seismică Vrancea, azi-noapte. Într-un interval de mai puțin de o jumătate de oră au fost înregistrate 3 seisme, din care două de mică adâncime, atipice pentru această zonă.

Primul dintre ele, de 2,4 grade pe scara Richter, a fost înregistrat la ora 3.27. Acesta s-a produs la o adâncime de 20 de km, epicentrul fiind în Vrancea, în apropiere de Vintileasca și foarte aproape de limita cu județul Buzău.

Doar 9 minute mai târziu a fost înregistrat un al doilea seism, de 2,2 grade, produs de data aceasta în județul Buzău, pe raza comunei Beceni. Și acesta a fost de mică adâncime, respectiv 22 de km.

Cel de-al treilea și cel mai mare dintre cutremure a fost înregistrat de seismografele Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului la ora 3.50. Acesta s-a produs la 128 de km adâncime și a avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter. Mișcarea telurică a avut epicentrul în apropiere de Nehoiu și a fost resimțit de populație inclusiv la o distanță de 140 de km, la Galați. Intensitatea seismului a fost stabilită la 1 grad pe scara Mercalli.