Actualitate SĂNĂTATE

ALARMANT! Buzăul nu mai are nici un loc la Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID-19

Situație critică în criza coronavirusului.                                                       

După săptămâni bune, chiar luni, în care numărul  bolnavilor de COVID-19 a fost scăzut iar în spitale secțiile au fost mai puțin aglomerate, s-a ajuns, din nou, la situații limită.

Județul Buzău nu mai are nici un loc la terapie intensivă. La Spitalul Județean, toate cele 12 paturi destinate pacienților COVID în stare gravă sunt ocupate.

”La acest moment, pe secţia ATI a Spitalului Judeţean, toate cele 12 locuri sunt ocupate. Sunt internaţi pacienţi cu vârstele cuprinse îmtre 48 şi 93 de ani. O parte dintre aceştia sunt intubaţi, o parte sunt pe mască de oxigen. Dintre cei 12 pacienţi, 4 sunt veniţi prin transfer de la alte spitale din ţară, respectiv din Bucureşti şi un pacient este venit din  Spitalul Rm. Sărat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă.

Situație similară și la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Sunt 12 paturi destinate pacenților covid în stare gravă și 6 ventilatoare. Toate sunt ocupate, la acest moment.

” In acest moment, la Spitalul Municipal Rm. Sărat sunt 87 de pacienţi internaţi. Sunt 12 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă, unde avem 6 ventilatoare. Toate sunt ocupate. În acest moment nu mai avem nciun ventilator disponibil. Se păstrează ca şi profil al pacientului decada a 6-a, a 7-a de viaţă. Au forme medii, sunt şi câteva forme severe, dar comparativ cu perioadele anterioare care au fost la fel ca incidenţă, la fel de aglomerate, nu sunt mari deosebiri. Mă refer la nivelul spitalului nostru. Dacă acum două săptămâni aveam în jur de 30 de pacienţi, iată ca astăzi avem 87 de pacienţi internaţi.”, a declarat directorul medical al spitalului suport COVID din Rm.Sărat, medicul Felicia Vasile.

Autoritățile medicale încearcă să găsească soluții după ce toate locurile de la Terapie Intensivă  s-au ocupat. Pacienții care ajung la Spitalul Județean și sunt în stare gravă sunt îngrijiți pe secția de Urgențe, acolo unde primesc tratament dar și oxigen. Ei sunt transferați pe măsură ce se găsesc locuri pentru ei.  În alte cazuri, bolnavii sunt transferați la spitale din regiune, unde mai sunt locuri la ATI.    

Județul Buzău se apropie de pragul de 10.000 de bolnavi infectați cu coronavirus, de la debutul pandemiei, având, totodată, 273 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.