Actualitate POLITICĂ

Alegeri în PNL Buzău. Cine este noul președinte al Organizației Femeilor Liberale

Zi importantă pentru liberalii buzoieni. Doamnele din partid și-au ales președintele, prilej cu care femeile liberale au arătat, încă o dată, că sunt demne să ocupe și în politică funcții înalte.

Evenimentul a adunat, în aceeași sală, un număr impresionant de femei, membre PNL, alături de care au stat, cei mai importanți liberali buzoieni, respectiv deputatul Gabriel Avrămescu, șeful Organizației Județene a PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu, președintele Organizației Municipale a PNL Buzău dar și Daniel Țiclea, prefectul Buzăului.

În centrul atenției s-a aflat principala candidată, respectiv Marieta Boloș,  cea care, de altfel, a condus femeile liberale și în ultimii patru ani și care, în urma votului, a primit încrederea pentru încă un mandat la cârma Organizației Femeilor Liberale.

”Astăzi a fost despre femeia liberală buzoiana! A fost despre respect și prețuire! Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au reales în funcția de președinte al Organizației Femeilor Liberale Buzău ! Această funcție este un nou angajament, nu o titulatură sau insigna în piept, dar am convingerea ca alături de colegele mele facem față provocărilor-găsim soluții!”, a scris, pe Facebook, Marieta Boloș.

”Este nevoie de cât mai multe femei în politica românească de vârf,” a scris, pe Facebook, după alegerea Marietei Boloș, senatorul PNL Vlad Pufu.

”Femeile liberale și-au ales azi conducerea. O sală plină cu 200 de inimi galbene, toate emanând acea stare de spirit frumoasă și motivantă pe care nu am mai simțit-o demult. Este nevoie de cât mai multe femei în politica românească de vârf. De aceea le-am spus colegelor, azi, să îndrăznească, să își propună ținte înalte, să aducă în politică echilibrul, seriozitatea, corectitudinea.  O zi superbă, o sărbătoare liberală care a dat organizației noastre de femei o nouă echipă de conducere. PNL Buzău este în primul rând atmosferă! Felicitări, Marieta Boloș! Felicitări noii echipe”, a scris, pe Facebook, senatorul PNL Vlad Pufu.

La rândul său, deputatul Gabriel Avrămescu a postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care punctat faptul că, PNL Buzău dorește ca, la viitoare alegeri, să aducă în fața buzoienilor cât mai multe femei care ar putea ocupa funcții importante în administrația locală și chiar centrală.

”Organizația Femeilor Liberale din județul Buzău și-a ales conducerea. Marieta Boloș a fost realeasă în funcția de președinte al organizației, ceea ce validează încă o dată implicarea și devotamentul pe care dânsa l-a arătat în ultimii ani în fruntea acestei organizații.  La alegerile interne au participat peste 200 de doamne liberale din tot județul Buzău. Colegele mele sunt determinate și pregătite să vină cu proiecte pentru buzoieni. Sper ca în 2024 să vedem pe liste cât mai multe doamne liberale care să îi reprezinte pe buzoieni atât în administrația locală, cât și în cea centrală”, a spus deputatul Gabriel Avrămescu, președintele Organizației Județene a PNL Buzău.

De altfel, femeile dețin majoritatea în PNL Buzău, cu un procent de 51%.